Kezdőlap Események TOP Információs Napok eseménysorozatot indít a Magyar Államkincstár

TOP Információs Napok eseménysorozatot indít a Magyar Államkincstár

 

 A Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) sajtónyilvános események keretében rendezi meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) Információs Napokat országszerte.

A TOP megyei szinten határozza meg a fejlesztési kereteket, a felhívások tervezésébe bevonásra kerültek a területi szereplők is, így sokkal nagyobb tere nyílik a valós helyi igényeket tükröző fejlesztéseknek. A TOP elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggő város- és településfejlesztési akcióit támogatja.

A Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságainak közreműködésével megszervezésre kerülő információs napok elsődleges célja, hogy a közel jövőben megjelenő pályázati felhívásokat minél szélesebb körben megismertesse a lehetséges kedvezményezettekkel. A TOP Információs Napon bemutatásra kerül a Kincstár, mint a TOP közreműködő szervezete, az Irányító Hatóság átfogóan bemutatja az Operatív Program céljait, a potenciális támogatás igénylőknek pedig lehetőségük lesz feltenni kérdéseiket. Az információs napokon az Irányító Hatóság, a Közreműködő Szervezet, valamint a kedvezményezettek képviselői mellett a Megyei Közgyűlés képviselői valamint a Megyei Fejlesztésekért Felelős Miniszteri Biztosok is részt vesznek.

A Kincstár célja, hogy közreműködő szervezetként támogassa a TOP források hatékony és szabályszerű felhasználását, segítse a támogatást igénylőket, hogy a projekt ötletekből sikeres fejlesztések valósulhassanak meg. Bízunk benne, hogy a TOP Információs Nap kitűnő alkalmat biztosít majd arra, hogy az Irányító Hatóság, a közreműködő szervezet és a jövőbeni kedvezményezettek közösen tekintsék át az elkövetkező programozási időszak lehetőségeit és a lehetőségekből fakadó közös feladatokat.

DSC_0035 DSC_0039 DSC_0047 DSC_0054 DSC_0060