Kezdőlap Kecskemét A rutin döntött

A rutin döntött

Többször is felvettük a versenyt a Gödöllővel, ám a rutinosabb vendégek három szettben győztek.

Az NB1 16. fordulójában a tabella hatodik helyén álló Gödöllőt fogadtuk az Árpádvárosi Sportcsarnokban.

A mérkőzés jól kezdődött csapatunk számára, hiszen az első pontoknál mi éreztük jobban a játékot és mi diktáltuk a tempót. 18-18-ig fej-fej mellett haladtunk az ellenféllel, ám ekkor a Gödöllő magasabb fokozatra kapcsolt és behúzta a szettet (21:25).

A második játszmát rövidzárlattal kezdtük, benne maradt a lányokban az elszalasztott lehetőség, ráadásul még a szerencse is a kék-fehérek oldalán volt. 0:10-ig nem sikerült pontot szereznünk, ezt követően 7:25-re kozmetikáztuk az eredményt.

A harmadik etapban teljesen más csapatot láthatott a kilátogató mintegy 200-250 néző. Fordult a kocka, most nekünk jött be minden, Kökény Nóri kiváló szerváival lenulláztuk az első technikai szünetben a vendégeket. 9:0-nál tudott csak zárkózni a Gödöllő, ám nem csak zárkóztak a vendégek, hanem ki is egyenlítettek 13-13-nál, innentől kezdve pedig a hosszabb kispadnak és a rutinnak köszönhetően megnyerték a játszmát és ezzel a meccset is. (18:25)

A vereség ellenére a lányokat dicséret illeti, érezhető a fejlődés a játékukon, jó úton haladunk afelé, hogy jövő hét pénteken 17 órától itthon a TFSE ellen szettet vagy akár szetteket is nyerjünk.

Szappanos Máté értékelése:

– A békéscsabai meccshez képest a második szettet leszámítva sokkal jobb volt a játék képe. Az első és a harmadik játszma két harmadáig nagyon elégedett voltam a csapattal. Amikor meg tudtuk fogni a labdát, akkor fel tudtuk venni a versenyt a gödöllőiekkel és jól tudtunk támadni. A gyorsabb játékukat szoknunk kellett, így ez a találkozó jó alap volt a jövő heti TFSE elleni összecsapásunkhoz.

Pincelakat Röpke SE – TEVA-Gödöllő 0:3 (-21, -7, -18)
Árpádvárosi Sportcsarnok, 250 néző. V: Ifj. Szabó, Tillmann

Kecskemét: Harmath, Kökény P., Vezsenyi, Páli, Fritz, Kökény N. Csere: Nagy (liberó), Tóth-Borszéki, Vígh, Dr. Jakab-Tóth

Gödöllő: Nagy, Takács, Szabó, Stefanik, Széles, Kalotai Csere: Bánlaki (liberó), Kovács (liberó), Hemmert, Szabó, Halla, Czina, Radmomszki, Hornok, Csengeri, Maurer