Kezdőlap Diákélet Az oktatási világpiacon az OTP Bank alapítványának innovációja

Az oktatási világpiacon az OTP Bank alapítványának innovációja

 

 

 

 

Az OK Projekt részt vesz Európa legnagyobb oktatási, képzési rendezvényén, a Bett Show szakmai kiállításon. Az OK Projekt az OTP Fáy András Alapítvány irányításával az OK Oktatási Központban kidolgozott komplex pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási valamint edukációs- és karrierprogram ezzel felkerül a nemzetközi oktatási innovációs térképre.

 

Budapest, 2016. január 20. A január 20-23. között Londonban megrendezett kiállítás a világ egyik legjelentősebb oktatási innovációs és kereskedelmi rendezvénye. Az az oktatási program, amely itt bemutatkozik, az oktatási piacon nagykorúvá válik, ettől kezdve tartják számon. A kiállítás megkerülhetetlen azok számára, akik az oktatási és képzési piac technológiai és tartalomszolgáltatói. A harminc éves múltra visszatekintő Bett Show (British Educational Training and Technology Show) évente harmincötezer kiállítót, szakmai látogatót vonz a világ százhúsz országából.

Az oktatási világpiacon jelenleg a hagyományos ipari és kereskedelmi folyamatoknál is gyorsabb átalakulás, az oktatásügy ipari forradalma zajlik. Erre a fejlett és folyamatosan fejlődő oktatási piacra lép most ki az OK Projekt, amelynek különlegessége abban áll, hogy ötvözi a legfiatalabb generációk eszközhasználatát, az élményszerű ismeretátadás és az inspiratív pedagógia elveit.

A projekt célja a társadalmi szemléletformálás. A diákok képzése világszínvonalú oktatási környezetben, egyedi módszertannal és tartalommal zajlik. Szintén fontos cél, hogy minél több emberhez eljussanank azok a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretek, amelyek a 21. századi sikeres életpálya elengendhetetlen kellékei. A pénzügyi, gazdasági edukáció és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program 2012 őszén indult az OTP Bank által létrehozott OTP Fáy András Alapítvány irányításával az OK Oktatási Központban. Az intézmény Európa egyik különleges oktatási intézménye, amelyben egyedülálló módon ingyenes, magas színvonalú, inspirációra épülő, elsősorban pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási, valamint önismereti és karrierképzést nyújtanak az általános- és középiskolás korosztálynak. Mindezt élményekkel teli, szórakoztató módon teszik. A képzéseken évente több mint 20 000 diák vesz részt Magyarországon.

Az OK Projekt, amely az elmúlt néhány évben már Romániában és Szlovákiában is megkezdte működését, a kiállítási részvétellel felkerül az európai oktatási piac térképére is és, a tervek szerint, egy-két éven belül az oktatási világpiac innovációi között is megjelenik. A Bett Show ideje alatt több mint harminc tárgyalás zajlik majd a jövőbeni potenciális partnerekkel. Elsősorban a brit és az európai oktatási piac képviselői kívánnak bekapcsolódni a projektbe, de már most érzékelhető, hogy a közel-keleti és latin-amerikai piacok szereplői is érdeklődést mutatnak.

A Bett Show – amelynek keretében a négy nap alatt több száz előadás és szeminárium is zajlik -, a világ legelismertebb oktatási szakembereinek találkozási pontja is. A kiállítás a Microsoft, az Apple, a Samsung, a Google és sok más vezető technológiai vállalat számára szimbolikus helyszín, a világ legnagyobb fontosságú technológiai show-ja (CES) után itt jelennek meg először Európában az oktatás számára jelentős oktatástechnikai újdonságok.

Az OK Projekt az OTP Fáy András Alapítvány kiemelkedő oktatási, képzési innovációjaként a hazai valamint a regionális sikerek után most azzal a céllal vesz részt a londoni kiállításon, hogy azt a szakmai tapasztalatot, amelyre az elmúlt években szert tett, megossza a világ oktatási piacának képviselőivel is. Ezzel a lépéssel tudatosan lép arra az útra, amelyet sok más hazai innováció – a Rubik kocka, a Prezi, az NNG vagy éppen a legújabb Codie – választott.