Kezdőlap Események Bronzérmes a magyar női válogatott a junior curling-vb-n

Bronzérmes a magyar női válogatott a junior curling-vb-n

Budapest, 2016. január 11., hétfő (MTI) – Bronzérmet nyert vasárnap a magyar junior női curling-válogatott a finnországi B csoportos világbajnokságon, ezzel indulási jogot szerzett a márciusban Törökországban sorra kerülő korosztályos vb-re.

A hazai szövetség hétfői beszámolója szerint a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Bíró Bernadett, Joó Linda összetételű együttes százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg hétcsapatos csoportját, majd a negyeddöntőben a kínaiakat verte 8-2-re. A fináléba kerülésért vívott mérkőzést a magyarok 5-3-ra elveszítették a későbbi ezüstérmes Japánnal szemben, a bronzéremért rendezett összecsapáson viszont 9-2-re győztek az észtek ellen.
Mivel a 21 csapatos torna első három helyezettje indulási jogot szerzett a vb-re, így a magyarok ott lehetnek majd Törökországban a márciusi korosztályos tornán, amelyet Erzurumban rendeznek meg.
A Curling Világszövetség honlapja szerint a márciusi korosztályos vb-n a nőknél Kanada, a Koreai Köztársaság, Skócia, Svédország, Svájc, az Egyesült Államok, valamint a házigazda Törökország lesz még a mezőny tagja.


MTI 2016. január 11., hétfő

(Kép forrása: Internet)