Kezdőlap Gazdaság Erősíti jelenlétét Kínában a Richter

Erősíti jelenlétét Kínában a Richter

Debrecen, 2012. április 19. A Richter Gedeon Nyrt. zöldmezõs beruházással épült, új biotechnológiai üzeme Debrecenben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Budapest, 2016. január 22., péntek (MTI) – Erősíti jelenlétét Kínában a Richter Gedeon Nyrt., a cég felvásárolta partnerétől a Gedeon Richter Rxmidas Joint Venture Co. Ltd. vegyesvállalatban meglévő 50 százalékos tulajdonrészét – közölte a cég a tőzsde honlapján pénteken.

A tájékoztatás szerint a Richter és az Rxmidas Pharmaceuticals Holdings Ltd. („Rxmidas”) 2010 decemberében alapította a közös vállalatot 50-50 százalékos tulajdonrésszel.
A most közzétett részvényvásárlással a Richter 100 százalékos tulajdonosává vált a társaságnak és egyúttal fogamzásgátló és OTC (vény nélkül kapható) termékvonalának kínai értékesítése felett teljes körűen rendelkezik.
Ez a tranzakció egy újabb lépés, amely aláhúzza a Richter elkötelezettségét, hogy bővítse tevékenységét Kínában, a világ egyik leggyorsabban növekvő gyógyszerpiacán – írták.
Az Rxmidas magántulajdonban levő cég, amelyet 2007-ben alapítottak Kínában, gyógyszerek értékesítésével, promócionálásával és marketingjével, valamint speciális gyógyszerek fejlesztésével foglalkozik, a sanghaji központú vállalat jelentős kínai piacismerettel rendelkezik.

MTI 2016. január 22., péntek

(Kép forrása: Internet)