Kezdőlap Kecskemét Már két magyar ügyvezető a kecskeméti Mercedes-Benz ügyvezetésében

Már két magyar ügyvezető a kecskeméti Mercedes-Benz ügyvezetésében

 

Kovács Tamás lett a műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgató a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

– Kovács Tamás a második magyar, aki bekerült a kecskeméti autógyár ügyvezetői testületébe.
– A gépészmérnök-minőségbiztosítási szakmérnök októbertől a műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgató a Mercedes-Benz gyárában.
– A kecskeméti születésű szakember 2011-től, már a termelés előkészítésétől erősíti a német autómárka magyarországi vállalatát.

 

Újabb magyar taggal bővült a kecskeméti Mercedes-Benz gyár ügyvezetése Kovács Tamás személyében, aki a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója lett. Elődje, Matthias Buchmüller a németországi autómárka rastatti gyárában folytatja pályafutását.

Kovács Tamás a második magyar, akit az a megtiszteltetés ért, hogy bekerült a kecskeméti gyár öttagú ügyvezetői testületébe. A Mercedes-Benznél a gyártástechnológiáért, a gyárbiztonságért, a munkavédelemért és a környezetvédelemért felelős ügyvezetőként számítanak a tudására. 2011-ben csatlakozott a vállalathoz minőségirányítási területen, majd a karosszériaüzemben volt vezető. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár másik magyar ügyvezetője Ács László HR-igazgató, aki több éve a személyügyi területért felelős ügyvezető igazgatóként tevékenykedik.

„Hosszú távú tervekkel és pozitívan tekintek a jövőbe vállalatunkat illetően. Kiváló csapattal, kimagasló tudású kollégákkal rendelkezik cégünk, ezért is szerepel céljaim között kiemelt helyen, ezen stabil és összetartó csapat további motiválása. Célkitűzésem, hogy magyar vezetőként lokális piaci ismereteimmel jelentős mértékben hozzá tudjak járulni vállalatunk stratégiájának helyi megvalósításához” – nyilatkozta Kovács Tamás.

A szakember Kecskeméten született, tanulmányait is itt folytatta, és jelenleg is itt él családjával.  Gépésztechnikusi képesítését is a városban szerezte, majd gépészmérnökként és minőségirányítási szakmérnökként szerzett diplomát a Kecskeméti Főiskolán, valamint a BME-n elvégezte a környezetvédelmi szakmérnök szakot is.

A Mercedes-Benz előtt a HILTI gépgyártónál töltött be minőségirányítási, környezet- és munkavédelmi területeken különböző feladatköröket 15 éven keresztül; és ebből a vállalatcsoporton belül két évet Liechtensteinben dolgozott.

Kovács Tamás, aki rajong az autókért, a kecskeméti gyárépítés első hírei óta titkon mindig érezte, hogy egyszer ennek a prémium autómárkának fog dolgozni. 2011-ben vezető pozíciót kapott a minőségirányításban, a környezetvédelmi osztályon. 2014-ben a CLA bevezetését követően a karosszériaüzemben lett osztályvezetője egy 400 főből álló csapatnak.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetését 5 ügyvezető igazgató alkotja: Christian Wolff, CEO/ gyárigazgató, Ekkehard Philipp, CFO/ pénzügyi igazgató, Ács László, HR-igazgató, Kovács Tamás, műszaki igazgató és Marco Zwick, az összeszerelő üzem igazgatója.