Kezdőlap Időjárás Rekordhideget visz délre a Kínán átvonuló fagyos szél

Rekordhideget visz délre a Kínán átvonuló fagyos szél

Peking, 2016. január 20., szerda (MTI) – Felfüggesztették a tanítást egyes dél-kínai iskolában, több városban megkezdték a felkészülést a rendkívüli hidegre – számolt be a kínai média az idei leghidegebb időjárási front érkezése alkalmából.

A kínai Országos Meteorológiai Központ szerdán kiadta a legalacsonyabb, kék figyelmeztető jelzést, mert a déli országrészben is hóviharokra, rekordhidegre lehet számítani. Az időjósok szerint 14 Celsius-fokos hőmérsékletcsökkenés várható például Sanghajban és a déli Hunan tartomány székvárosa, Csangsa térségében is. Az elektromos hálózatokért felelős tartományi vállalatok akciótervet dolgoztak ki a kulcsfontosságú berendezések jégtelenítésére.
Csangsában három nappal előbb megkezdték a téli szünetet az iskolákban, Hangcsouban pedig tanítási szünetet rendeltek el. Ezekben a térségekben sok helyütt nincsenek felkészülve a hidegre, az oktatási intézményekben, hivatalokban nincs fűtés, vagy nem elégséges, a szigetelés sem megfelelő.
A gazdálkodók szerint a veszteség elkerülhetetlen, úgy vélik, a fagypont alatti több napos hideg miatt legfeljebb a zöldségek 10 százaléka vészelheti át a hidegfrontot.

MTI 2016. január 20., szerda

(Kép forrása: Internet)