Kezdőlap Kultúra Sinko Szabina festőművész képeit állítja ki a Forrás Galéria

Sinko Szabina festőművész képeit állítja ki a Forrás Galéria

Budapest, 2016. január 19., kedd (MTI) – Sinko Szabina muravidéki festőművész képeiből nyílik kiállítás Járókelők címmel szerdán a budapesti Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria című eseménysorozatának keretében.

A művész járókelő embereket ábrázoló munkái közül húszat válogattak ki a tárlatra, közülük három selyemfestmény, a többi pedig akril, vízfesték technikával készült – közölte a galéria az MTI-vel.
Sinko Szabina Mariborban született, de gyermekkorától kezdve Lendván él. A festőművészet mellett díszlet- és bábtervezéssel is foglalkozik.
Tanulmányait a Maribori Egyetem Pedagógiai Karán végezte, ahol jelenleg is docensként tanít. 1993-ban Lendván megalapította a Pupilla Bábszínházat, nevéhez számos színházi előadás vizuális megtervezése fűződik Szlovéniában és külföldön egyaránt.
Önálló és csoportos kiállításai mellett több gyermekkönyvet illusztrált, valamint a szlovén Litera Kiadó Piramida sorozatának borítóterveire is megbízást kapott.
Festőként főként akvarellel, akril technikával dolgozik, képeit vászonra, selyemre festi. Alkotásaival többek közt azt kutatja, hogy milyen érzéseket vált ki a nézőből a mesék világa, milyen kapcsolatot lehet felfedezni a mítoszok és a valóság között, hogyan viszonyul a mai ember a szürreális látványvilághoz, valamint hogy milyen kapcsolatban áll egymással a populáris kultúra és az individualizmus. Alkotásai szürreálisak, álomszerűek, de valóságosak is egyben.

MTI 2016. január 19., kedd

(Kép forrása: Internet)