Kezdőlap Diákélet Speciális gyakornokprogramot indít a Fornetti Csoport

Speciális gyakornokprogramot indít a Fornetti Csoport

Egyre nagyobb a felelősség az élelmiszer ipari cégek munkájában, hiszen a modern világban az öngondoskodást felváltotta az, hogy szakemberek által előállított termékeket fogyasztanak az emberek.

A Fornetti Csoport mindent megtesz azért, hogy megfelelő képzés mellett kerüljenek ki a fiatalok, és az iparágnak elkötelezett és szakmailag képzett, a munkafolyamatokat gyakorlati és elméleti oldalról egyaránt jól ismerő munkatársak állhassanak az élelmiszeripar szolgálatába. Ezért a Fornetti 2016 augusztusában elindítja 12 hónapos gyakornoki programját, élelmiszer ipari technikusok és élelmiszer ipari gépésztechnikusok számára. Az egy éves programban a fiatalok havi bontásokban megismerkednek a különböző munkafolyamatokkal, a logisztikával, termeléssel, minőségirányítással, műszaki üzemeltetéssel, és a kereskedelemmel. A cég külön odafigyel, hogy ezeket a területeket a gyakornokok a szakmai vezetőkkel és a munkatársaikkal együtt dolgozva ismerhessék meg. A Fornetti felajánlja továbbá, hogy akik sikeresen teljesítik az egy éves gyakorlatot, lehetőségük van további 6 hónapos munkavégzésre, ami akár állandó foglalkoztatássá válhat.

Csütörtökön a Fornetti Csoport nyílt nap keretén belül mutatta be az élelmiszeriparban tanuló diákoknak a program felépítését, és a jelentkezési lehetőségeket, majd körbevezették a fiatalokat a cég részlegeiben, így bepillantást nyerve a Fornetti kulisszái mögé.