Kezdőlap Kecskemét Töretlenül fejlődik a Blue Eye Dekor Kft.

Töretlenül fejlődik a Blue Eye Dekor Kft.

Komoly fejlesztést hajtott végre a tavalyi évben a Blue Eye Dekor Kft. A dekorációs vállalkozás ügyvezetőjével, Szabó Sándorral az új nyomdaipari gép előnyeiről, a tevékenységi körük bővüléséről és a jövőbeli terveikről is beszélgettünk.

 

A Blue Eye 2015-ös éve messzemenően felülmúlta az előzetes várakozásokat, mert rengetegen fordultak a céghez – akadtak köztük nagyobb projektek is –, hogy megvalósíthassák az elképzeléseiket. A versenyképességük megőrzése céljából pedig egy modern nyomdagéppel bővítették a vállalkozás gépparkját.

A beszerzett gépnek köszönhetően az eddigi solvent technika mellé egy új, modernebb eljárással működő nyomdagéppel bővült a dekorcég repertoárja. A különleges nyomdagéppel egyedül álló módon az ügyvezető komplett infrastruktúrát is átvehetett.

Az UV nyomtatás egy egészen új dimenzióba kalauzolta el a csapatot. Míg az oldószeres technika számos helyen megkötötte a dekorosok kezét, addig az UV nyomtatás mellett alig ismernek akadályokat. A különlegesség abban rejlik, hogy bármilyen felületre képesek nyomtatni; fára, fémre, kőre, műanyagra, színes felületre. Száradási időre egyáltalán nincs szükség az eljárás mellett, hiszen az UV fény azonnal megszárítja a felületen a festéket. Jellemzően nem fakul, nem kopik, időtálló a nyomtatás.

A solventes technológiának komoly korlátai vannak. Ilyen például a média színe, amire nyomtatni kívánnak. Az oldószeres eljárás mellett kizárólag fehér alapra dolgozhattak, hiszen ha például egy sárga alapra cián színt tesznek, az zölddé válik a színösszeadódás mellett. Az UV technológia ezt a problémát oly módon küszöböli ki, hogy a kellő helyekre fehéret nyom a gép, amire rákerül a végleges szín. Tehát csak oda tesz fehéret, ahová kell, a média alapszíne bármilyen lehet.

A ponyvanyomtatásban is új ajtók nyíltak meg, hiszen eddig nem lehetett az anyag mindkét oldalára nyomni. Az UV nyomtatás ezt is kiküszöböli, a folyamat során az nem karcolódik, nem sérül, és nem akad. Ha referenciát szeretnének látni, érdemes a Klapka utcai irodájuk cégérére egy pillantást vetni nappal és világítás mellett is. Hogy miért? Ezzel a különleges nyomdatechnikával nem változtatja meg a színeket világítás mellett. 3 rétegben nyomtat a médiára, az alsó és a felső réteg közé fehéret nyomtat, így nappali fényben a felső réteg színei érvényesülnek, világításnál pedig nem engedi összeolvadni a két réteget a fehér szín.

Szabó Sándor elmondta, hogy a korszerűsítés után sem dőlnek hátra, nem áll meg a hat fős csapat, hiszen az idei évre kitűzött céljuk egy telephely vásárlása, valamint egy CNC marógép, vagy lézervágó beszerzése. Ezekkel a berendezésekkel bővítenék tevékenységi köreiket – hiszen ha a partnerük ember alakot nyomtatna táblára, azonnal körbe tudnák vágni –, így még gazdagabb szolgáltatással állhatnának megbízóik rendelkezésére.

 

Blue Eye Dekor Kft

Kecskemét, Klapka u. 23.

Tel: 06/76-328-256

Mobil: 06/70-3-394-493

06/70-7-708-054

e-mail: [email protected]

BluEye_2016_01_12_00004BluEye_2016_01_12_00015