Kezdőlap Kiemelt Vidékfejlesztési hivatal: lezárult az agrártámogatások kifizetése

Vidékfejlesztési hivatal: lezárult az agrártámogatások kifizetése

Budapest, 2016. január 14., csütörtök (MTI) – Rekordösszeget, mintegy 800 milliárd forintot fizettek ki az előző uniós fejlesztési ciklus lezárásának évében, 2015-ben a magyar gazdálkodóknak, a kifizetések lezárultak – mondta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Gyuricza Csaba elmondta: a korábbi években átlagosan 600 milliárd forint volt a kifizetett támogatások összege.
Tájékoztatása szerint a kistermelők normatív támogatásának kifizetése tavaly december elején kezdődött, amire 50 ezer gazdálkodó jelentkezett. Mintegy 36 ezer vállalkozónak már kifizették a támogatást.
Közölte: a napokban 80 ezer gazdálkodónak indították el az alaptámogatás következő részének, több tízmillió forint előlegnek az átutalását.
A zöldítési támogatás kifizetéséhez szükséges ellenőrzések februárban folytatódnak, 45 ezer gazdálkodónak már kifizették az előleget.
Terveik szerint, a június végi határidő előtt, 35 különböző jogcímen már május végére lezárják a kifizetéseket – mondta Gyuricza Csaba. Hozzátette: a hivatal megújította a honlapját, az új felhasználóbarát honlappal kívánják a gazdákat segíteni abban, hogy minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket.

MTI 2016. január 14., csütörtök

(Kép forrása: Internet)