Kezdőlap Kecskemét Ámítás, kábítás, rablás

Ámítás, kábítás, rablás

 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2016. február 17. 4:24

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított ismeretlen eredetű gyógyszert kevert alkalmi ismerőse italába, otthonába csalta, majd elvette az értékeit.
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Gy. Attiláné 43 éves helyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2016. február 13-án este 23 óra körüli időben egy kiskunhalasi vendéglátóhelyen ismeretlen szert kevert az 50 éves sértett italába, majd azt kérte tőle, hogy vegyen neki cigarettát. Ezt követően a férfival együtt egy dohányboltba mentek, majd a gyanúsított az otthonába csalta partnerét azzal az ürüggyel, hogy ott majd visszafizeti a részére vásárolt termékek árát. A kiskunhalasi tanyán tovább italoztak, majd a sértett elaludt.

A néhány óra múlva bódultan ébredő férfi észlelve, hogy eltűnt közel 600.000 forint készpénze és arany ékszerei, kérdőre vonta alkalmai ismerősét. A nő tagadta az értékek eltulajdonítását és elküldte a férfit.

A sértett 2016. február 14-én 9 óra 30 perckor az ügyben feljelentést tett a rendőrségen. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 15 órakor otthonában elfogták a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt. A nyomozók a házkutatás során az udvaron elrejtve megtalálták és lefoglalták az ellopott készpénz nagy részét.

A rendőrök őrizetbe vették Gy. Attilánét és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság 2016. február 16-án elrendelt.