Kezdőlap Események Előadások a női egyenjogúság jegyében

Előadások a női egyenjogúság jegyében

 

 

A mai modern világban, ahol egyre ritkább, hogy egy nő háztartásbeli legyen, és ahol lányainkat is önállóságra neveljük, ismét előtérbe került az emancipáció valamint a feminizmus. Számos híresség áll a kezdeményezések mellett, hogy ne érhesse a nőket hátrányos megkülönböztetés a munkahelyeken is.

 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) Női Tagozata Kecskeméten tart konferenciát ma, 10 órai kezdettel a Sport Hotelben az Izsáki út 15/a szám alatt. A konferencia Az egyenlő bánásmód- a nők esélye- 2016 címet kapta. A hivatalos megnyitóra délelőtt 10 órakor kerül sor, amit Szalontai Lajosné szervező tartja.

 

Az első előadásra a megnyitó után közvetlenül kerül sor, melyet Hercegh Mária elnök tart „A női foglalkoztatást nehezítő és gátló foglakoztatási szabályok. A munkavállaló nők helyzete.” címmel. Ezután Dr. Tóth Edina EBH referens prezentációjára kerül sor, mely az Esélyegyenlőség és a nők, az egyenlő bánásmód törvény tükrében témát öleli körbe. Délben rövid szünet után Sajtótájékoztatót tart, Kordás László MaSZSZ elnök, Hercegh Mária valamint dr. Tóth Edina.

 

12.15-kor folytatódnak az előadássorozatok, előbb asztalra kerül a nők foglalkoztathatósága a gyakorlatban, majd Hercegh Mária tartja az utolsó prezentációt „ A Szövetségi nőpolitika a múltban és a jövő feladatai.” címmel. Az informatív programoknak egy 14 órakor kezdődő ebéddel fognak zárulni.

 

(Kép forrása: Internet)