Kezdőlap Kecskemét Feltörekvő, Bács- Kiskun megyei modell a nagyvilágban

Feltörekvő, Bács- Kiskun megyei modell a nagyvilágban

Nagy Nikolettel beszélgettünk.

– Mikor fogalmazódott meg Benned, hogy modell szeretnél lenni?
Kislány korom óta ez volt minden álmom, irigykedve néztem a lányokat a kifutón csodásabbnál csodásabb ruhákban. De komolyabban csak 2015 nyarán kezdtem el modellkedni. Azóta megjártam már New Yorkot, Párizst, Londont. Most is épp Londonba repülök a Fashion Weekre.

– Mik voltak a motivációid, hogy biztosan ezt szeretnéd csinálni?
A legtöbb motivációt leginkább az adta, hogy a modellkedéssel bejárhatom az egész világot. Mindig kíváncsian várom az újabb városok és kultúrájának a megismerését!

– Környezetedben találkozol-e előítéletekkel? Ha igen, hogyan kezeled?
Persze. De már megtanultam kezelni őket, okosan kell ezekhez hozzáállni. Sok mindenki azt hiszi, hogy a modellek élete milyen könnyű, csak rivaldafényből és csillogásból áll. Aki ezt hitte, tévedett. Rengeteg munka van az egészben. Például a show előtti 3 órával a backstage-ben történő smink és haj elkészítése nem éppen rövid idő. Fontos, hogy a ruhák, cipők rendben legyenek. Az egész stáb nagyon izgul a show előtt, hogy minden gondtalanul menjen.

– Mi tesz valakit modellé? Mit gondolsz, hogyan lehet bekerülni a köztudatba, és miként lehet bennmaradni?
Szerintem az tesz valakit modellé, hogy képes arra, hogy folyamatosan tanuljon valami újat. Gondolok itt a járásra (catwalk). Be kell, hogy valljam, néhány tervezőnek a cipői nem a legkényelmesebbek, és ilyenkor tudni kell jól elhelyezni a lábujjakat a cipőben, hogy senki ne vegye észre azt a kis apróságot, hogy netán fájna benne a lábunk, vagy túl nagy, túl kicsi a cipő. A másik fontos dolog pedig még az egészséges életmód. Szerintem egy modell attól lesz modell, hogy megtanul egészségesen étkezni napi 5-ször kisebb adagokban. Mellette pedig minden nap, vagy minden másnap (heti 3-4-szer) valamilyen sportot űz, amit a legjobban szeret. (Futás, úszás, box, aerobik) bármilyen sport jó, amivel meg tudja tartani az alakját. Nagyon fontos a modell személyisége is, nem is akármennyire. Egy castingra udvariasan, szépen felöltözve, letisztult, nem túl csicsás ruhában kell menni. A kisugárzás, ami meghatározó szempont még. Ha ezek mind megvannak, akkor már nyert ügye van az embernek.

– Melyek a szakma árnyoldalai, ha tapasztaltál ilyet?
Rengeteget kell várakozni a castingokon, van, hogy több 100 lány ott van egy castingon. Azonban, ahogy tartja a mondás: „a türelem Rózsát terem!”

– Indultál-e szépségversenyeken, és vannak-e ambícióid rá? Gondolok itt a Miss World Hungary-re vagy egyéb nemzetközi szépségversenyekre.
Egyszer indultam egy kisebb szépségversenyen, és ott 3. helyezést értem el. De nincsenek ilyen versenyekre ambícióm. Nem is szeretnék indulni rajtuk. Jól megvagyok én ezek nélkül is.
– Mivel töltöd szívesen a szabadidődet? Leginkább az olvasás az, ami kikapcsol. Van, hogy minden nap elolvasok egy könyvet. Mellette szívesen futok, úszok. Mivel modell vagyok, ezért a sportot mindig előtérbe helyezem. A konyhában pedig egyszerűen imádok újabb és újabb nagyszerű, egészséges, „mindenmentes” recepteket kipróbálni.
– Melyek a hosszú távú terveid a jövőre nézve? Szeretnéd más területen is kipróbálni magad, tanulni valamit, vagy esetleg családot alapítani?
Ez természetes. A modellkedés nem örökre szól. Sok „b” és „c” tervem van már! Egyelőre ezt szeretném csinálni, amíg csak lehet, és amíg van rá lehetőségem. A gasztronómia az, ami még nagyon érdekel. Mint ahogy az előző kérdésnél említettem, szeretek sütni-főzni. Így a gasztronómia világában is szívesen kipróbálnám magam. A későbbiekben pedig egyértelműen családot szeretnek alapítani, mint ahogy mindenki más.
– A sok munka és a gyakori távollét mellett, hogyan tudod tartani a kapcsolatot a barátaiddal?
Van, hogy napokig nem jut időm beszélni velük, de van olyan is, amikor egy egész napot tudunk társalogni (Skypeon). Valahogy próbálok mindig időt szakítani a szerelmemre, családomra és a barátaimra egyaránt! Ők a legfontosabbak, hisz tőlük kapom a legtöbb támogatást, motivációt, biztatást!

– Hogyan telik egy átlagos napod?
Húha! Mikor hogy, ez változó nálam. Például, amikor napi 10-16 castingom van, bedobok reggel egy gyors zabkását, elteszek egész napra 2-3 darab gyümölcsöt, zabszeletet, mert valljuk be, ilyenkor megy a pörgés, néha enni sincs időm. De azért a castingok között beiktatom a magam által elkészített zabkekszeim. Este 8-9 körül hazaérek, és alig várom, hogy az ágyba dőljek. Hahaha!

– Milyen érzés, amikor hazaérsz egy külföldi utadról? Jó érzéssel tölt el, hogy otthon lehetsz?
A legjobb érzés! A családom otthon vár engem egy ilyen „welcome” vacsival. Amikor haza érek, a nyakamba ugranak, én pedig örülök, hogy újra láthatom őket így 2-3 hónap után! A mami sütije illatozik a nappaliban egy-egy pohár pezsgővel.

– A családod hogyan viseli a gyakori távolléteidet? Hiszen nem sok időt tudtok együtt tölteni.
A családom elég jól viseli, mindig tartjuk a kapcsolatot minden nap. Akár telefonon, akár Skypeon. Örülnek a sikereimnek és támogatnak mindenben, ahogy csak tudnak.