Kezdőlap Események Figyelemfelkeltő séta a házasságért

Figyelemfelkeltő séta a házasságért

 

A házasság hete egy fontos kezdeményezés, mely Valentin- nap környékén minden évben egy héten át a házasság és a család fontosságára irányítja a figyelmet. Évről évre népszerűbb ez az esemény, Magyarországon 2008 óta rendezik meg, civil szervezetek, egyházak és a települések összefogásával.

Kecskeméten is számos program várható a Házasság hete alkalmából, mely városunkban február 6. és 14. között kerül megrendezésre. Az események közül akad olyan is, ami szorosan kötődik a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezetekhez is. Először egy sétával szeretnék felhívni a figyelmet házasság fontosságára, hogy a jól működő házasságokért, családokért társadalmi, közösségi és egyéni szinten is tenni kell. A sétára február 6-án kerül sor szombaton 16 órakor, mely a kecskeméti vasútkertből indul.

A Bács- Kiskun Megyei Katona József Könyvtár ad helyet az Érzelem, érték, szerelem, avagy A jó házasság titka gyermekeink szemével elnevezett rajzpályázat eredményhirdetése, melyben általános és középiskolás fiatalok indulhattak. A legjobbaknak járó díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adja át a beküldött pályamunkákból rendezett tárlat megnyitóünnepségén február 6-án, szombaton 17 órakor.

(Kép forrása: Internet)