Kezdőlap Események Főszerepben a művészet

Főszerepben a művészet

 

Különleges vendég látogatta meg a Wojtyla Ház nagycsaládját. Horgas Eszter világhírű fuvolaművésszel folyt egy nyilvános beszélgetés, Borzák Tibor újságíró közreműködésével.

Horgas Eszter fiatalkorától kezdve imádja a zenét, és általános iskolában fény is derült abszolút hallására. Furulyán tanult első sorban, de amikor választási lehetősége adódott, a fuvola mellett döntött. A fuvola attól a pillanattól kezdve a szárnyai, hogy repülhessen. Számos sikert ért el, megalapította a Forrás Kamarazenei Műhelyt, melynek célja koncertek létrehozásával a kamarazenélés legtöbb lehetőségének kiaknázása. 1992-től tanít a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában. Több korongja is megjelent, valamint Vivaldi hegedűre irt Négy Évszak művét át is dolgozta fuvolára. 2009-ben Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is elnyerte.

Február 25-én egy rendkívüli élményben volt része a Wojtyla Ház rászorulóinak, valamint egy új bejegyzéssel is gazdagodott a vaskos vendégkönyv. Mielőtt elkezdődött volna az interjú, a Ház képviselői bemutatták a fuvolaművésznek a központ működését, fényképekkel mesélték el az emberek történetét, és munkájukat azért, hogy könnyebb legyen számukra a viszontagságokkal teli hétköznapok. A Horgas Eszter életében is nagy szerepet játszik a segítésnyújtás, ő maga is rendszeresen jótékonykodik, és az egyik testvére rendszeresen szervez jótékonysági koncerteket a nehéz sorsú gyermekek számára

Beszámolt nehéz időszakairól is, és a folyamatról, hogyan jutott ezeken túl. Több tanáccsal látta el a rászorulókat, hogy soha ne adják fel, és mindig legyen kiért és miért felkelniük reggelente. Adni és mások mellett állni. A közelmúltban egy nagyobb vagyont hagyott rá Vukán György, akinek a fuvolaművész nem csak munkatársa, hanem múzsája is volt. Az örökségből tehetséges gyermekek számára nyújt támogatást, ösztöndíjakat.

A Borzák Tibor vezette interjú során kitértek a bulvármédiára, de szóba került a Hungary’s Got Talent című műsor, melyben a művésznő zsűritagként szerepelt. Megemlítette, hogy a műsorban megismert egy fiatal tehetséget, aki gyönyörű zongorajátékával és énekével bűvölte el a művésznőt. A tizenhárom éves lány számára lehetőséget biztosított ösztöndíjra és fejlesztő kurzusokra is.

Az eseményen tiszteletét tette Héjja János étterem-tulajdonos, aki jóvoltából került ma székelykáposzta mindenki asztalára. Az Úr indulás óta támogatja a Wojtyla Barátság Központ munkáját, és szinte minden hónapban vállal legalább egy étkeztetést.