Kezdőlap Események Jövőhéttől 31. Tavaszi Fesztivál

Jövőhéttől 31. Tavaszi Fesztivál

 

Kecskemét minden évben nagy hangsúlyt fektet a kultúrára és hagyományok ápolására is. Számos kulturális eseménnyel készülnek a szervezők, minden korosztály számára. Fontos rendszeresen ápolni, vigyázni az értékeinkre, hogy soha vesszenek ki.

Március 3-án veszi kezdetét harmincegyedik alkalommal a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, mely idén huszonkilenc nap alatt, húsz helyszínen közel kilencven eseményt sorakoztat fel. Nemzetközi, helyi és Magyarország számos területéről érkeznek a legkülönfélébb előadók, művészek a Hírös Városba, hiszen már országos hírnévre tett szert a tavaszköszöntő kulturális programsorozat.

Február 23-án 11 órai kezdettel tartották meg a Tavaszi fesztivál sajtótájékoztatóját, melyen részt vett a Hírös Agóra két képviselője, Szappanos Benedek és Bak Lajos, valamint Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A sajtótájékoztatón beszámoltak a rendezvény támogatóiról, valamint pár eseményt is érintettek, hiszen több jubileumra is sor kerül a huszonkilenc napos rendezvény alatt. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünnepeli, de a Kecskeméti Táncegyüttes is jubilál, 1976 óta működik ez a szervezet. Ebben az évben kerül megrendezésre tizedik alkalommal a Kecskemét Fringe, mely a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon összművészeti fesztiválja fiatal alkotók számára, ami több helyszínen fog zajlani.

Kecskeméten ad koncertet továbbá a Magna Cum Laude a Magyar Virtuózok Kamarazenekarával március 22-én, valamint is Csík János érkezik különleges lemezbemutató koncertjével március 30-án. Továbbá nemzetközi hangok is megtöltik majd a koncerttermeket, hiszen március 18-20-ig ad otthont a Hírös Agóra Kulturális Központ a XXV. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztiválnak.

Száz szónak is egy a vége, figyelje mindenki a programokat, nehogy lemaradjanak bármiről is, hiszen Kecskemét idén is méltó módon, nívós kulturális eseményekkel ünnepli a tavasz eljövetelét.