Kezdőlap Események Konferencia iskolarendőröknek

Konferencia iskolarendőröknek

 

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2016. február 17. 15:35

Számos kiemelt fontosságú témakörben szerezhettek ismereteket a jelenlévők, melyeket további munkájuk során hasznosíthatnak.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatósága és a Bács-Kiskun Megyei Baleset Megelőzési Bizottság „Iskolarendőr Konferencia” címmel továbbképzést tartott 2016. február 16-án 8 óra és 16 óra között a kecskeméti Malom Központban, a megyében iskolarendőri feladatokat ellátó munkatársak, valamint az „Iskola rendőre” program koordinátorai számára.

A továbbképzés célja a programban résztvevő, koordinátori és iskolarendőri feladatokat ellátó állomány szakmai ismereteinek frissítése, szinten tartása, a prevencióval, gyermekvédelemmel foglalkozó társszervek munkájának és a megelőzési munka sokszínű lehetőségeinek megismertetése volt.

Az eseményen résztvevő 140 fő között az egyenruhásokon kívül az ifjúságvédelem területén dolgozó vendégek is jelen voltak.

A konferenciát Arató László r. ezredes, a megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, az MBB elnöke nyitotta meg.

A konferencián számos témakörben – köztük pszichológiáról, pedagógiáról, devianciák és a stressz kezelési lehetőségeiről, a személyiségváltozásról, valamint a függőségekről – hallgathattak ismeretterjesztő előadást a jelenlévők, amelyeket további munkájuk során hasznosíthatnak.

Az „Iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult és az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló átfogó baleset- és bűnmegelőzési tevékenységet.