Kezdőlap Események Látogatás a kecskeméti INNER Wheel Klub hétfői ülésén

Látogatás a kecskeméti INNER Wheel Klub hétfői ülésén

 

A hétfői nap során megtiszteltetés volt szerkesztőségünk számára, hogy ott lehetett a Hotel Három Gúnár és Rendezvényházban, a Klub találkozóján.
Sok ismerős arccal találkozhattam, amely külön öröm volt számomra. 
A tagok minden hónap első hétfőjén találkoznak.
A hölgycsapat a Rotary család tagja, amely 2009-től működik és jelenleg 13 taggal segít nagy összefogással, ha a gyermekekről van szó.

Magyarországon 3 Klub működik: Budapesten, Mátészalkán, valamint Kecskeméten.
Ezek a Klubok évenként találkoznak is. A tavalyi akciók során majdnem 1 millió forintot sikerült összegyűjteni, és minden projekt pozitívan zárult.
Többek között tűzifát kaphattak családok, 24 gyermek jutott el nyári táborokba, meseelőadásokon tudnak részt venni gyermekek, és ezeket a projekteket a 2016-os esztendő során is szeretné a Klub folytatni.
A Hölgyek március 12-13-án is fognak találkozni, a Varga Tanyán csapatépítő program keretében.
Ezen a hétvégén a Leskowsky Hangszergyűjteményben is látogatást tesznek.

Még többet a Klubról:

INNER Wheel Kecskemét Klub

Az INNER WHEEL Kecskemét Egyesület, mint jogi személy, 2009. április 21-én alakult. Az Inner Wheel Kecskemét Klub néven működő szervezetünk az International Inner Wheel tagja, és a Rotary Család-hoz tartozik. Fő célunk a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. 
A klubunk tagjai olyan nők, akik a kapcsolataikat, a kompetenciájukat és szabadidejüket a közösségnek szentelik, hogy ellenszolgáltatás nélkül, önzetlenül tegyenek a jóért, gyűjtsenek adományt és segítsék a rászorulókat. 
Az IWC minden hónap első hétfőjén 19:00 órakor tartja ülését székhelyén, a Három Gúnár Hotel Rotary termében. Minden évben, július 1-től új elnököt választunk magunk közül, akinek a munkáját az alelnök, titkár, kancellár és projekt felelősök, és persze a tagok segítik. Tag lehet minden 18. életévét betöltött személy faj, bőrszín, nem, nyelv, vallás, politikai vélemény, társadalmi származás, végzettség, munkakör, vagyoni helyzet, nemzetiség stb.-től függetlenül.

Az elmúlt közel 7 évünk legfontosabb tevékenységei:

– a Kecskeméti Kórház Csecsemő Osztálya részére angol pólyát varratunk, 4 év alatt kb. 300.000 Ft értékben
– 2010. május óta minden évben, Gyermeknap alkalmából kb. 150 rászoruló diáknak szervezünk ingyenes meseelőadást az Ifjúsági Otthonban. A kecskeméti alsó tagozatos diákokat a nyugdíjas klubok tagjai által sütött házi süteménnyel és üdítővel látjuk vendégül. 
– a Kecskeméti Kórház Koraszülött részlegének adományozott 4,5 millió forintos lélegeztető gép megvásárlásához 600.000,- forinttal járultunk hozzá,
– a Bolyai János Gimnázium rászoruló, tehetséges diákját támogattuk sikeres tanulmányai elérésében 2 éven át 200.000,- Ft-tal
– írószereket, játékokat, könyveket vettünk és gyűjtöttünk rászoruló iskoláknak
– 2013. decemberben, Mikulás napján, a Kecskeméti Kórház Pszichiátriai osztályán a nappali kórházi gondozottakat leptük meg pizzával és üdítővel, valamint ruhákat vittünk nekik
– a Kecskeméti EGYMI Gyermekotthon és Szociális Intézménynek egy boardmaker plus szoftvert vásároltunk közel 100.000,- Ft-ért az autisták tanulási feltételeinek segítésére, valamint irodaszereket és szerszámokat is beszereztünk a tanműhely számára,
– A Karol Wojtyla Barátság Központban 2 alkalommal osztottunk ingyen ebédet 150 rászorulónak,
– az Afrikai Zenés est bevételéből a Faragó Béla Gyermekotthon egyik lakásotthona részére vásároltunk 140.000,- Ft értékű új bútort. Az Afro Magic Band együttes szenegáli, afro-jazz hatású, szórakoztató, dallamos koncertjén a támogatott fiatalok is nagy örömmel vettek részt.
– A „Gyermekek a gyermekekért” című Maci projektünkből befolyt adományból 2015. nyarán 24 rászoruló gyermek 1 hetes nyári táborozását finanszíroztuk, fejenként 15.000,-Ft-ig. Az általános iskolás gyerekek által gyűjtött játék mackókat kínáltuk Gyereknapon adományért, Kecskemét Főterén, valamint 4 darab, kivételesen szép plüsst elárvereztünk a Gong Rádióban. A macik értékét a KTE-Duna Aszfalt Kosárlabda csapat játékosainak aláírása is növelte. 
– jelenleg 3.000 Ft/gyerek támogatást nyújtunk a Czollner téri gyermekorvos, Dr. Csausz Mariann segítségével a Műemlék Patikában. 2015. Adventi időszakában a Rotary-Kuckóban forralt bort, teát, zsíros kenyeret, Kinder Punchot és Heiße Oma-t adtunk adományért. A befolyt összegből gyógyszer támogatást, azaz anyagi segítséget biztosítunk közel 170 rászoruló családnak úgy, hogy a beteg gyermekeik részére az orvos által felírt gyógyszereket – antibiotikum, fájdalom és lázcsillapító, orrspré – segítünk kiváltani a patikában.