Kezdőlap Egészség-szépség Megállapodott az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és az MTK

Megállapodott az Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és az MTK

Budapest, 2016. február 8., hétfő (MTI) – A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Magyar Testgyakorlók Köre, illetve az MTK Budapest labdarúgó-szakosztálya közötti megállapodás eredményeképpen mintegy 150 főnyi magyar és külföldi állampolgárságú sportoló válik jogosulttá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ egészségügyi ellátásainak igénybevételére. 

Simicskó István honvédelmi miniszter és Deutsch Tamás, az MTK elnöke hétfőn sajtótájékoztató keretében írta alá a megállapodást – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t. Ennek értelmében az MH EK kötelezettséget vállalt arra, hogy az érintettek rendelkezésére bocsátja összes egészségügyi szolgáltatást nyújtó telephelyét Budapesten, Hévízen, Balatonfüreden és Kecskeméten.
A közlemény kiemeli, a megfelelő testi és lelki egészség a honvédelemben és a sportban is „kiemelt jelentőséggel bíró tényező, amely a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ falai közt történő ellátás során megteremthető és hosszútávon fenntartható körülmények közt biztosított.”
A magyar biztosítási jogviszonnyal rendelkező kedvezményezettek térítésmentesen vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. Az MH EK a tervezhető egészségügyi ellátásokat előzetes időpont-egyeztetés alapján, térítési díj ellenében biztosítja a magyar biztosítási jogviszonnyal nem rendelkező kedvezményezettek részére. 
Az MH EK 2011-ben hasonló szerződést kötött a Budapest Honvéd sportegyesülettel.

MTI 2016. február 8., hétfő