Kezdőlap Események Példátlan összefogás, rengeteg szponzor, azonnali segítség a gyermekek felé

Példátlan összefogás, rengeteg szponzor, azonnali segítség a gyermekek felé

????????????????????????????????????

 

 

Pénteken a nap is kisüt az SOS Gyermekfalu farsangi eseményén

Látogatás tett szerkesztőségünkben a minap Bugya László, a Kecskeméti SOS Gyermekfalu vezetője, valamint Szalayné Kállai Veronika, az SOS egyik nevelőszülője. Elhozták nekünk látogatóban DJ Pénzes Jánost is, aki szívvel, lélekkel azonnal az ügy mellé állt. Egy nap alatt rengeteg megosztást, rengeteg like-ot kapott az esemény, és rengeteg szponzor jelentkezett. Jani számára nem ez az első eset és elmondása szerint nem is az utolsó, hogy példaértékűen, önzetlenül segít, ezúttal a gyermekek mellé áll. Természetesen az Alföldi Régió Magazin is örömmel tudósít a pénteki eseményről.

A kecskeméti SOS Gyermekfalu 1990. szeptemberében nyitotta meg kapuit. Céljuk, hogy szakértő gondoskodás mellett segítsék a nehéz sorsú gyermekek életét, szocializációját a társadalomba, ami olykor nagyon nehéz.

A legtöbb gyermek bántalmazás, rossz körülmények, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége miatt kerül a Gyermekfaluba. Szalayné Kállai Veronika, az SOS egyik nevelőszülője szívét lelkét beleteszi, hogy a rábízott nyolc gyermek a nehéz múltjuk ellenére, fényes jövő felé juthassanak. Sok gyermek, amikor a faluba kerül: alultáplált, fizikailag és szellemileg egyaránt lemaradhat akár 2-3 évvel is a kortársaitól. A nevelőszülők feladata, hogy megtanuljanak a gyerekek élni, együtt éli és a társadalomban létezni. Rengeteg falba ütköznek a nevelőszülők, a fiatalok, akik a faluba kerülés előtt nem voltak gyermekek, két világ között sodródnak. Az új ingerek, amelyek érik a gyermekeket: a teljesen idegen, gondoskodó bánásmód a nevelőktől, majd a társadalomtól az elutasítás, a skatulyázás és a kirekesztés elleni küzdelem.

Számos sikertörténet született az SOS Gyermekfalun belül, Bugya László, gyermekfalu- vezető is elmondta, hogy rengeteg gyermek, miután megtanultak mindent a világ működéséről, sikeresen beilleszkedtek az iskolába, szárnyalni kezdtek, és szépen- lassan beteljesítették vágyaikat. Akadt, aki a ballagó osztály előtt szavalt, de van olyan is, aki egy Öregdiák bálon már háziasszonyként is tevékenykedett.

A gyermekek tanítása egy dolog, de a társadalmat ki fogja oktatni az elfogadásra?

Veronika boldogan számolt be az 5-i eseményről, melyre az SOS Gyermekfaluban kerül sor. Gyermek és nevelőszülő egyaránt szeretne kikapcsolódni. Első alkalommal lesz ilyen nagyszabású buli a falun belül, mely szervezésében és lebonyolításában Dj Pénzes fog közreműködni. A népszerű dj elmondta, hogy örömmel fogadta Veronika megkeresését, és szívesen segít, hogy a gyerekeknek egy feledhetetlen partyt csapjon. A zenésztől nem áll távol a segítségnyújtás, hiszen decemberben, a Margaréta Otthonban már volt rendezvényen, ami valóban rádöbbentette, hogy mennyi szeretet van a gyerekekben, és mindenképpen folytatni szerette volna a jótékonysági vonalat. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy mindenki segítsen a maga módján, ahogy tud, mert ezek a gyerekek nem kevesebbek azoktól, akik normális körülmények között adatott meg, hogy felnőtté válhassanak.

Számos programot szerveztek a rendezők a péntek estére, mely a félév lezárásával fog kezdődni. Bugya László faluvezető tanulmányi értékelőjével kezdődik az este, majd egy Szeretlek Magyarország Kvízre kerül sor melynek a farsang lesz a témája. Lesznek továbbá ügyességi játékok, jelmezes felvonulás, amiket zsűrizni is fognak. Táncversenyre is sor kerül majd, és éjfélig tartó mulatság is lesz, ahol szintén sok meglepetést tartogatnak a szervezők. Veronika elmondta továbbá, hogy a gyermekek már lázasan készülődnek az eseményre napok óta, nagyon várják, hogy végre ők is megtapasztalják, milyen az, amikor együtt szórakoznak, minden gondot, nyűgöt elfelejtve.

Bugya László szeretné, ha hagyományteremtő lenne ez a rendezvény, és reméli, hogy a gyermekek önfeledt kikapcsolódásához akár több cég is támogatását fejezi ki az SOS Gyermekfalu felé.

 

További részleteket és farsangi fotókat az Alföldi Régió Magazin hivatalos oldalain találnak meg.

SOS Gyermekfalu_2015_12_17_00016