Kezdőlap Események Példátlan összefogás, rengeteg szponzor, azonnali segítség a gyermekek számára Kecskeméten

Példátlan összefogás, rengeteg szponzor, azonnali segítség a gyermekek számára Kecskeméten

 

Senki sem gondolta volna, hogy egy riport nyomán ekkora sikertörténet bontakozhat ki a szemünk előtt.

A piaci közösségnek mindig is volt egy különleges szellemisége, közvetlen, jóságos hangulata.

Hétfőn lehetősége volt az Alföldi Régió Magazinnak Bugya Lászlóval, az SOS Gyermekfalu vezetőjével, Szalayné Kállai Veronikával, a szervezet egyik nevelőszülőjével beszélgetni az Alföldi Régió Magazin szerkesztőségében. A falu képviselői elmondták nagy farsangi tervüket, melyre szívesen várták a felajánlásokat. Elsőként Pénzes János csatlakozott az eseményhez, aminek híre számos helyre eljutott, a közösségi hírportálon is rengeteg megosztást, like-ot kapott.

Kolek Andrea az Intézmény és Piacfenntartó Szervezet igazgatója az Alföldi Régió Magazin cikke nyomán tett egy felhívást a piac termelői között, miszerint hozzájárulnának-e, hogy a nehéz sorsú gyermekeknek egy kivételes farsangi buliban lehessen részük, illetve adományokkal támogatnák-e az SOS Gyermekfalu családjait is. Az árusok nem habozva, egy emberként mondtak igent az Igazgató Asszony felhívására, és rekordidő alatt mind a harminckilenc üzlet csatlakozott a kezdeményezéshez. A felajánlások teljesen megtöltötték a gombavizsgáló előtti asztalokat, szinte percenként sürögtek az emberek, mindenki egy-egy szeretetcsomagot hagyva az asztalon.

Volt, aki pogácsát sütött, pakoltak üdítőket, kekszeket a farsangi mulattságra, de többen vittek plüss játékokat, virágokat, kozmetikumokat, narancsot, banánt… egyszóval a piac portékájából minden fellelhető volt a csomagok között. Az átadás hivatalos részére péntek délelőtt tíz órakor került sor, melyen jelent volt Szeberényi Gyula alpolgármester, Kolek Andrea Intézmény és Piacfenntartó Szervezet igazgatója, Bugya László az SOS Gyermekfalu vezetője, valamint azon árusok, termelők többsége, akik csatlakoztak a felhíváshoz. Kolek Andrea beszédében kifejezte örömét, hogy ilyen gyorsan ennyi ember vállalt részt a jótékonyságban, és kiemelte az ügy fontosságát, hogy sosem feledkezzünk meg nehéz sorsú embertársainkról. Bugya László nem érkezett üres kézzel az átadásra, a gyermekek készítettek egy köszönőlapot kéznyomaikkal, kifejezve hálájukat, amiért ekkora segítséget kaphattak.

Bugya László is megszólalt, aki biztosított mindenkit afelől, hogy a rendezvény jövőre is meg lesz tartva, és nagyon hálás, hogy egy kis segítségkérésből ekkora, példaértékű összefogás született. A gyermekek farsangi mulatságára péntek este kerül majd sor az SOS Gyermekfaluban, azaz a mai napon. A tanulmányi értékelők után fél hatkor kezdődnek a kvízek, jelmezverseny és a zenés mulattságra fél kilenctől kerül majd sor.