Kezdőlap Események Terítéken a pályázatok

Terítéken a pályázatok

Nagy érdeklődés fogadta azt a vidékfejlesztési tájékoztató fórumot, melyet a megye polgármesterei, egyházi képviselői és civil szervezetei számára szerveztek ma a Megyeházán. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke megnyitójában elmondta, hogy az önkormányzat nagyon fontos feladatának tartja, hogy segítse, támogassa a települések munkáit. Mivel Bács-Kiskun megyét nagyrészt mezőgazdasági és élelmiszeripari tevékenységek tartják el, nagy hangsúlyt kell fektetni a vidékfejlesztésre is. Elsőként Baksa Tamás, az Agrár-vidékfejlesztési Államtitkárság munkatársa tartott a megjelenteknek előadást, melyben részletesen bemutatta a Vidékfejlesztési Program keretében a közelmúltban kiírt két pályázatot. (Ezek a következők: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés VP-6-7.4.1.1-16, Egyedi szennyvízkezelés VP6-7.2.1.2-16.) Előadása kapcsán szó esett egyéb, önkormányzatokat érintő pályázati felhívásokról és a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésének problematikájáról is.

Ezt követően egy meghívott szakértő számolt be a vidékfejlesztési pályázatok gyakorlati tapasztalatairól, tudnivalóiról, akivel a rendezvény résztvevőinek lehetősége volt – interaktív módon – a felmerülő kérdéseket is megvitatni.

A tájékoztatót személyes konzultációk követték, melynek keretében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársai igyekeztek az egyéni fejlesztési elképzelések kapcsán felmerülő kérdéseket megválaszolni. A nap során minden település vezetőjének/szakemberének lehetősége volt arra, hogy a TOP-os pályázatokhoz kapcsolódó közbeszerzési és nyilvánossági/kommunikációs feladatait a megyei önkormányzat kollégáival egyeztesse.