Kezdőlap Események Történetek „A Beszélő Köntös Korából”

Történetek „A Beszélő Köntös Korából”

Véget ért az a háromhetes előadássorozat, mely keretén belül az érdeklődők információkat tudhattak meg Kecskemétről a Hódoltság idején.

Február 23-án, kedden az utolsó előadást Dr- Wicker Erika PhD régész, muzeológus tartotta meg. Prezentációja az elrejtett kincsleletek 15-17. századi Szerbiában és Magyarországon címet kapta meg. Az előadások ingyenesen megtekinthetőek voltak a Cifrapalota dísztermében.

 

Lassan a kiállítás is a végéhez közeledik, így a szervezők méltóképp búcsúznak el a kiállítástól, melyet több mint nyolcezer érdeklődő nézhetett meg. „A Beszélő Köntös” nyomában kiállítás záró programjaira február 28-án, vasárnap kerül sor 10-16 óra között. 10.30-kor a kiállítást Hajagos Csaba kurátor búcsúztatja. A tárlatvezetésben dr. Fogarasi Zsuzsa muzeológus a Dunamelléki Református Egyházkerület Egyházművészeti Gyűjteményének igazgatója fog közreműködni. Lesznek továbbá kézműves tevékenységeken belül céhpecsétes mesterlevél, minaret, török basa báb, rózsaszappan készítése, ötvös tál domborítása valamint szőnyegszövés is. Lehetőség lesz továbbá fényképezkedésre korhű ruhákban és kamarakiállítás is lesz az elmúlt fél év gyermekmunkáiból.

A nap folyamán a Kálvin téri Ráday Múzeumban Ötvösmesterség bemutatójára is sor kerül majd.