Kezdőlap Események „Zsályát” árult a házaspár

„Zsályát” árult a házaspár

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A tiszakécskei rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse – őrizetbe vételük mellett – nyomozást indított új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt A. Lajos 43 éves és A.-né Szimonetta 20 éves tiszaalpári  lakosok ellen.

 

A tiszakécskei nyomozók a házaspár otthonában 2016. február 17-én házkutatást tartottak, amelynek során a konyhaszekrényben digitális mérleget, valamint egy műanyag dobozban bruttó 30,14 gramm zöld színű növényi anyagmaradványt találtak. A lefoglalt növényi törmelék az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye szerint új pszichoaktív anyagnak minősül.

A nyomozás adatai szerint a páros 2015 augusztusától rendszeresen kereskedett a bódító hatású anyaggal. Az otthonukban vásárlók – pénz hiányában – akár bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakkal is fizethettek a „zsályáért”.

A rendőrök a lakásban pirotechnikai termékeket is találtak, amelyeket elkoboztak. Birtoklóival szemben polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek a rendőrőrs munkatársai.

A tiszakécskei rendőrök 2016. február 17-én 10 óra 10 perckor elfogták a gyanúsítottakat. A nyomozók kezdeményezik az őrizetbe vett házaspár előzetes letartóztatásának indítványozását.