Kezdőlap Diákélet Amerika Nap Kecskeméten

Amerika Nap Kecskeméten

Az országban először Kecskeméten volt lehetőség két középfokú intézményt bevonni az Amerika Nap rendezésére, mely az országban csak öt iskolának adatott meg. Az esemény keretén belül tiszteletét tette Matthew Wayne Espenshade Amerikai Nagykövet jogi attaséja is, aki előadást tartott a diákoknak az amerikai életről, kitért származásra és a haza szeretetére is.

Március 10-én rendezték meg az Amerika Napot az ÁFEOSZ és a Katona József Gimnázium együttműködésével. Ez az egyedülálló rendezvénysorozat lehetőséget nyújtott arra, hogy a diákok betekinthessenek a budapesti nagykövetség munkájába, továbbtanulási lehetőségekről tájékozódjanak, valamint kreatív módon tanulhassanak az Egyesült Államok kultúrájáról is. Matthew Wayne Espenshade előadásában szó esett az FBI-nál eltöltött idejéről, és a patriotizmus fogalmáról. Az eseményen köszöntőbeszédet mondott Riczkó Eleonóra az ÁFEOSZ igazgatója valamint Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere is.

Az amerikai attasét örömmel töltötte el a nagy érdeklődés hazájáról, és előadása után a diákok feltehették felmerülő kérdéseiket az országról, hivatásáról és a világban zajló eseményekről is. A hivatalos rész után a képviselők szemrevételezték és megkóstolhatták a diákok által, az Amerika Nap keretén belül elkészített tradicionális amerikai édességeket is, majd a rendezvény a Katona József Gimnáziumban folytatódott Workshoppal.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10206890941686332