Kezdőlap Események A Montázsmagazin négy éves – beszámoló

A Montázsmagazin négy éves – beszámoló

A MONTÁZSMAGAZIN 4. születésnapjának megünneplésére gyűltek össze a vendégek 2016. március 19-én, szombaton 14.00 órakor a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében. Jelen volt Mák Kornél alpolgármester, Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója, Bán János író, a Hírös.hu cégvezető- főszerkesztője, valamint dr. Weninger András aljegyző.

Szabó Sándor tárogatóművész muzsikája után Mák Kornél alpolgármester üdvözölte a jelenlévőket, és köszöntötte a négyéves Montázsmagazint. Hangsúlyozta a kultúra továbbadásának fontosságát, az értékteremtést és annak továbbítását az olvasók felé. Díszoklevelet adott át Weninger Endréné Erzsébetnek és a Montázsmagazin szerkesztőségének.

A Montázsmagazin, mint kulturális és életmód magazin azzal a céllal jött létre, hogy általános emberi és erkölcsi értékeket közvetítsen olvasói felé kulturális és életmódhoz kapcsolódó, pozitív szemléletű írásokkal. A szerkesztőség valamennyi tagja ezért dolgozott, és célul tűzték ki a nagyobb olvasottság elérését. Munkájuk elismeréséül két díjat adományoztak idén is. Ebben az évben a szakmai jellegű Montázsmagazin Alkotói díjat Tóthné Filus Ilonának, Fitó Icának, keceli szerkesztőnek adományozták. A Montázsmagazinért díjat Ramháb Mária igazgatóasszonynak, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár vezetőjének adták át, aki helyet ad a könyvtárban a Montázsmagazin rendezvényeinek, és figyelemmel kíséri, segíti a tevékenységüket.

A szerkesztőség szeretné kiszélesíteni, biztosabb alapokra helyezni a Montázsmagazin működését. Ennek érdekében szövetségeseket kerestek. Ennek érdekében fölvették a kapcsolatot a Kecskeméti Televízió Nonprofit kft. Hírszolgáltató Divízió cégvezető-főszerkesztőjével, Bán János Mór íróval, a Hunyadiakról szóló, eddig 9 kötetes mű szerzőjével abból a célból, hogy kölcsönösen segítsék egymást az újságírói munkánkban. Sor került egy ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírására is.

A rendezvény egyúttal antológia-bemutató is volt. A Montázsmagazin által kiadott harmadik antológia címe: Csak a szeretet örök. Ennek résztvevői az Íróklub rovat jól ismert szerzői, interjúalanyi közül kerültek ki. Az antológiában 48 szerző alkotásai – versek, novellák, festmények, fotók – találhatók. A különböző irodalmi csoportokhoz tartozó írók, költők és képzőművészek között a Montázsmagazin a baráti kapocs. Akivel itt készült interjú, az a magazin nagy családjába tartozónak érezheti magát. A 48 szerzőből tíz a kecskeméti, a többiek Budapestről és az ország legkülönbözőbb tájairól érkeztek a bemutatóra.

A továbbiakban bemutatkoztak a különböző irodalmi körök és képviselőik: Király Lajos költő a Krúdy Kör, Sipos Mari az Ősi Kovács Művészeti Műhely, Kovács István József pedig a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre képviseletében. Az előadók (Gyöngyösi Szabó Katalin, Kökény Éva, Szeli Sára és Ujvári Ferenc) bemutattak néhány verset az antológiában megjelent művek közül. Pető Edina Fadette énekes, előadóművész az énekhangjával bűvölte el a jelenlévőket. Borsányi Irén megzenésített verseket énekelt saját gitárkíséretével. Budapestről érkezett Németh Nyiba Sándor költő, zenész, volt birkózó olimpikon, aki egyik saját megzenésített versét énekelte el saját gitárkíséretével. Végül Szabó Sándor tárogatóművész zárta a rendezvényt gyönyörű játékával.

Mint ahogy a bemutatott Montázsmagazin antológia is a szeretetről szól, az egész rendezvény a szeretet jegyében zajlott. A kellemes hangulatot egy hatalmas torta látványa és megkóstolása fokozta, majd jóízű beszélgetés alakult ki képzőművészek, írók, költők, újságírók, előadóművészek között, akik jó néhányan most találkoztak először. A Montázsmagazin összehozta őket.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10206979140851256?pnref=story