Kezdőlap Országos események A nemzeti ünnepen játszik a női vízilabda-válogatott

A nemzeti ünnepen játszik a női vízilabda-válogatott

Budapest, 2016. március 3., csütörtök (MTI) – A nemzeti ünnepen, március 15-én a Hajós uszodában száll medencébe a magyar női vízilabda-válogatott, amely barátságos mérkőzést vív Kanada legjobbjaival.

A riói olimpiára való felkészülés részeként játszik a csapat, amelynek ez lesz az első hazai fellépése azóta, hogy januárban megnyerte az Európa-bajnokságot, ezzel egyszersmind kvótát szerezve a nyári ötkarikás játékokra.

„Ez a belgrádi aranyérmes csapat köszöntője lesz” – nyilatkozta a sportági szövetség honlapján Bíró Attila szövetségi kapitány, aki elmondta, hogy ennek megfelelően az észak-amerikai vendégek ellen azt a tizenhárom játékost küldi vízbe, aki a szerb fővárosban kontinensbajnoki címet kiharcolt együttest alkotta.

„Kivételes alkalom lesz ez, hiszen nagyon sokat nem játszunk már itthon hivatalos mérkőzést a riói olimpiáig. Ennek megfelelően igyekszünk majd kiszolgálni a nézőket” – tette hozzá a szakvezető.

Az ünnepnapi meccset március 15-én 18 órától rendezik, az M4 élőben közvetíti a találkozót. A szövetség közlése szerint a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

sjk \ sgr \ sag

MTI 2016. március 3., csütörtök

(A kép forrása: Internet)