Kezdőlap Események Beszélgetések a vidékfejlesztésről

Beszélgetések a vidékfejlesztésről

 

Immáron több mint egy éve működik a vidékfejlesztési államtitkárság Kecskeméten, melynek vezetője Kiss Miklós Zsolt. Az Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárral a Nemzeti Fórum Bács- Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata tartott pódiumbeszélgetést.

Az eseményre március 17-én, csütörtök délután került sor a Piarista Gimnázium Dísztermében, ahol Dr. Pánczél Gyula volt az államtitkár beszélgetőtársa. Számos témát ölelt fel a nyílt párbeszéd, melynek fő vonalát az új lehetőségek a vidékfejlesztésben témája adta. Az államtitkár kifejtette a közelmúltban lezajlott főbb változásokat, ismertette az új pályázatokat. Megemlítette, hogy legfőbb oka a költözésnek az volt, hogy a vidékfejlesztést nem lehet a fővárosból segíteni, ahhoz vidékre kell telepíteni a székhelyet, hogy minél pontosabban ki tudják küszöbölni a problémákat, és személyesen is megtapasztalhassák, miben érdemes még változtatni.

A pódiumbeszélgetésen ismertette Kis Miklós Zsolt, hogy milyen új vonalakon indultak el a munkálatok, a családi gazdaságok támogatásáról, valamint az Európai Unióval elfogadtatott vidékfejlesztési programjukról, ami keretén belül 1300 milliárd forint áll a rendelkezésükre, hogy pályázati forrásként szolgáljon. Felhívta az államtitkár a figyelmet, hogy érdemes minél hamarabb tájékozódni a lehetőségekről, és beadni a pályázatokat, hiszen folyamatosan csökkennek a lehetőségek.