Kezdőlap Gazdaság BÉT – Kisebb mértékű emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

BÉT – Kisebb mértékű emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén

    Budapest, 2016. március 10., csütörtök (MTI) – Stagnálásra vagy kisebb mértékű emelkedésre számítanak a tőzsdén csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a csütörtöki kereskedési nap kezdetén stagnálás vagy kisebb mértékű emelkedés várható. Befolyásolja majd a kereskedést az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának kamatdöntő ülése, ugyanis a döntést követően a BUX az európai piacokkal azonos irányba mozdul majd el – tette hozzá.
Móró Tamás a vezető részvényekkel kapcsolatban kiemelte: a Mol és az OTP esetében megmarad az az erő, ami az elmúlt napokban is jellemezte a papírokat, a Telekommal pedig várhatóan 440 forintos szinten kereskednek majd.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint alapvetően optimista a nemzetközi befektetői hangulat csütörtök reggel, miután az amerikai részvénypiacok emelkedtek szerdán. Az elemző a csütörtöki kereskedési napon azonban már óvatosabb kereskedésre számít, mivel délután tartja az EKB a kamatdöntő ülését. A délután 14 óra 30 perckor kezdődő sajtótájékoztatón jelenti majd be Mario Draghi, az EKB elnöke az újabb lazító intézkedéseket. A várakozások szerint 10 bázisponttal csökkenhet a betéti ráta, és 7-10 milliárd euróval nőhet az eszközvásárlási program havi keretösszege. Az elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a befektetők kevésnek találják a meghozott intézkedéseket, könnyen fordulhat a hangulat, és profitrealizálás indulhat a részvénypiacokon.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,37 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 25 345,77 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 13,1 milliárd forint volt. A Mol ára nem változott, 15 500 forintot ért, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 29 forinttal, 0,44 százalékkal, 6631 forintra erősödött, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,90 százalékkal, 440 forintra csökkent, forgalma 925,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,22 százalékkal, 5374 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

gtz \ gry

MTI 2016. március 10., csütörtök

(A kép forrása: Internet)