Kezdőlap Események Egy jól felszerelt közösségi teret adtak át

Egy jól felszerelt közösségi teret adtak át

Ismét bizonyítást nyert a török-magyar jó viszony. Március 21-én jelen lehettünk a Család- és Gyermekjóléti Központ újonnan felújított közösségi terének átadásakor. A fejlesztést a TIKA, azaz a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség Budapesti Koordinációs Iroda kezdeményezésére és anyagi finanszírozásával jött létre.

Az ünnepélyes átadásra kora délután került sor, amin részt vett többek között Şakir Fakılı, a Török Köztársaság budapesti nagykövete, Kecskemét polgármestere Szemereyné Pataki Klaudia, illetve  Havva Pınar Özcan Küçükçavuş, a TİKA Budapesti Programkoordinációs Iroda koordinátora. Az átadást megtisztelte személyes jelenlétével többek között Hörcsök Imre, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke és Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke.

A török nagykövet érkezésének tiszteletére az SOS Gyermekfalu fiatal lakói készültek énekes produkciókkal, amely elnyerte a nagykövet tetszését.  A jelenlevők mind fontosnak tartották a gyermekek jólétét és a hátrányban lévők támogatását. A polgármester asszony kiemelte a török-magyar kapcsolat fontosságát. Említésre méltó, hogy Kecskemét egyik legrégebbi testvérvárosa Rodostó. Beszédét, Şakir Fakılı is a két nemzet közti kapcsolatra építette, melyben elmondta, hogy boldog, hogy itt lehet és a törökök testvéri érzésekkel tekintenek az egész magyar népre.

A beszéd végén a gyermekek egyedi ajándékokkal és két puszival köszönték meg a felújítást, majd zárásképp körbevezették a nagykövetet az újonnan felújított épületben és fényképeket készítettek az adomány kocsi előtt.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10206987941711272