Kezdőlap Események Hulladék Kiállítás nyílik Kecskeméten

Hulladék Kiállítás nyílik Kecskeméten

Rendhagyó témában nyílik kiállítás Kecskeméten az Ifjúsági Otthon tükörtermében, 2016. március 30-án. A Hulladék Akadémia arra vállalkozik, hogy megtanítson bennünket a hulladék csökkentésére, és ez által javuljon hazánk ökológiai lábnyoma. A nagyszabású környezetvédelmi kiállítás játékos és interaktív megoldásokkal, különleges tárlatvezetéssel várja a látogatókat.

A Hulladék Akadémia már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat berendezéseinek többsége maga is újragondolt installációkból készült. Az Akadémia a hulladékpiramis logikájára épülve, szemléletesen és gyakorlatiasan mutatja be a modern emberrel szemben elvárt, takarékos, környezettudatos magatartás elemeit, a hulladékgazdálkodás legfontosabb tudnivalóit és a környezettudatosság gyakorlati lépéseit, melyekkel nemcsak a pazarlást, hanem a hulladékcsökkentést is elérhetjük.

Az Akadémián bemutatjuk a hulladéktörténelem mérföldköveit, majd az említett piramis alján található rövid távú megoldásokon (lerakás, energetikai hasznosítás) keresztül, az újrahasznosítás világán át vezetjük a látogatókat a leginkább környezetbarát megoldások felé (újrahasználat, megelőzés). Az Akadémia fő üzenete a hulladékok keletkezésének megelőzésén van, mert valljuk, hogy a legjobb hulladék az, ami nem is keletkezik. Az Akadémia azonban nem csupán egy kiállítás, hanem egy komplex környezeti nevelési platform is, melynek tananyagát környezeti nevelőink, a színes oktató anyag, az animációs film és egyéb rendezvények is színesítik.

A kiállítás megnyitóján a köszöntő beszédet Bak Lajos, a Hírös Agóra Nonprofit Kft. ügyvezetője fogja mondani, a megnyitóbeszédet pedig Gaál Józseg, Kecskemét város alpolgármestere tartja. A szakmai képviselő Balogh Péter, a Kecskemét Városgazdasági Kft. munkatársa lesz. A megnyitó után a Hulladék Akadémia folyamatos tárlatvezetéssel és Fair Trade kávézóval várja a látogatókat. A kiállítás 2016. március 30 – április 8-ig lesz látogatható, hétfőtől szombatig, 8–18 óráig.

További információk és helyszínek: www.hulladek.eu

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1063834590329750/

(a kiemelt kép forrása: www.hulladek.eu)