Kezdőlap Események Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

    Budapest, 2016. március 16., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában
—————————
Magasnyomású mező helyezkedik el a kontinens északnyugati területei fölött. Ennek hatására Skandináviától Franciaországig hosszabb időszakokra kisüt a nap, napközben 10 fok fölé melegszik fel a levegő. Oslo térségében például 17, a finn-svéd határon 11 fokot mértek. A Brit-szigeteken ugyanakkor sokfelé napközben is párás, ködös marad az idő. Az anticiklon déli peremén, a mediterrán térségben általában felhős, többfelé csapadékos az időjárás, a legmagasabb hőmérséklet a legtöbb helyen 10, 17 fok között alakul. Középpontjával a Barents-tenger fölött markáns ciklon örvénylik, emiatt Észak-Európában a frontátvonulások mellett változékony az idő, a hőmérséklet délutánra 1, 8 fokig emelkedik. A Kárpát-medence időjárását a következő napokban az Északnyugat-Európa fölött elhelyezkedő anticiklon alakítja, egyre szárazabb, melegebb levegő érkezik a térségbe.

Várható időjárás csütörtök estig
——————————–
Mindenütt csökken a felhőzet, estétől már nem valószínű csapadék. Csütörtökön változóan felhős égre, többórás napsütésre lehet számítani, csapadék nem várható. Csütörtökön általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A Dunántúlon hajnalban foltokban köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű, a derült északkeleti tájakon azonban ennél pár fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 10, 14 fok között alakul.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2016. március 16., szerda