Kezdőlap Események Környezetszennyező hulladékot jogellenesen elhelyező személyeket értek tetten

Környezetszennyező hulladékot jogellenesen elhelyező személyeket értek tetten

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A kedvező tavaszi időjárás beköszöntével együtt megkezdődtek az építési-felújítási munkálatok is – és ezzel együtt sajnálatos módos megjelentek az illegálisan hulladékot lerakó személyek is, kiknek felderítésére kiemelt figyelmet fordít a Kecskeméti Városrendészet.

 

 

Járőrözés közben figyeltek fel kora-este a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői arra a lovas kocsira, amely a Halasi úti hobbik leágazója felől, Alsószéktó irányából a földúton különböző hulladékokkal megrakva érkezett. Mivel alappal volt feltehető, hogy az ismeretlenek közterületen kívánják elhelyezni szállítmányukat, figyelni kezdték őket. Amikor a rakományt – fűtéscső-szigetelőanyagok, illetve egyéb műanyag vízvezetékcsövek – elkezdték az út szélére ledobálni, a Kecskeméti Városrendészet munkatársai a helyszínre hajtottak, és tetten érték az illegálisan hulladékot lerakó személyeket.

 

A két személy az igazoltatás során együttműködött a közterület-felügyelőkkel, azonban nem voltak náluk iratok, ezért a személyazonosság megállapításához a Kecskeméti Városrendészet munkatársai rendőri segítséget hívtak. Az igazoltatást követően az általuk lerakott hulladékot a lovas kocsira visszarakodták, és az intézkedés befejezését követően a helyszínről elszállították. Az hulladékot jogellenesen elhelyező személyek a köztisztasági szabálysértést egybehangzóan elismerték, ellenük szabálysértési eljárás indult.

 

Sajnálatos, hogy még mindig vannak, akik így próbálnak megszabadulni az építési és egyéb hulladéktól, holott ezzel egyrészt elcsúfítják és beszennyezik a környezetet, másrészt pedig nagy összegű bírságot kockáztatnak. Ezzel szemben azok, akik a szabályos utat választják, az ilyen esetekben kiszabott bírság összegének töredékéért elhelyezhetik hulladékukat a jogszerűen működő szemétlerakókban.