Kezdőlap Események Közgyűlés – napirenden a rendszámfelismerő rendszer

Közgyűlés – napirenden a rendszámfelismerő rendszer

Idén második alkalommal került megrendezésre Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése, március 24-én csütörtökön 9 órakor.

A közgyűlés elején több díj került átadásra. Magyar Érdemrendi tisztikereszt kitüntetést vehette át Dr. Svébis Mihály kórházigazgató, a kórházban végzett kiemelkedő munkájáért. Kitüntetésben részesült még Dr. Rédei Károly kecskeméti erdőmérnök, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézet tudományos tanácsadója, Ács Imre, a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola szaktanára és Horváth Attila a Termostar Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezt követően a közgyűlés résztvevői egy perces néma csenddel emlékeztek meg a brüsszeli terrorcselekmény áldozatairól. A

napi rendi pontok kihirdetése és megszavazása előtt, Király József ellenzéki képviselő felszólalásában nagy csalódásként fogalmazta meg a kormány részéről megígért, azonban felfüggesztett pályázatot, ami a panel épületek felújítását és korszerűsítését célozta meg, miközben a megújulással a családok több pénzt tudnának megtakarítani és a környezetre is jobb hatással lenne.

Az első napirendi pont az előbb említett településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat módosítása, ami a megújuló energiát, új fűtésrendszerek és napelemek kiépítését foglalja magába. Szó esett a Szabadság tér 2. szám alatt – immár 2 éve – üresen álló üzlethelyiség bérbeadásának módjáról, miszerint egy nyílt pályázatot írnak ki és a beérkező ajánlatok elbírálása után választanak bérlőt.

Megszavazták a rendszámfelismerő rendszerek kiépítésének második ütemét, amire 38 millió forintos támogatást szavazott meg a közgyűlés. A helyszínek kiválasztása szakmai felügyelettel történtek, így nem csak az érkező és távozó autók mozgását, hanem egyben a – városról kapott látképpel – a város mozgását is figyelni tudják. Az első ütemben már két helyen került felszerelésre. A közgyűlés az összes napirendi pontok mindegyikének megszavazásával, majd egy zártkörű üléssel ért véget.