Kezdőlap Események Megnyílt a veránkai művésztelep kiállítása

Megnyílt a veránkai művésztelep kiállítása

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg ma délután a Megyei Önkormányzat által támogatott, veránkai plein-air művésztelep kiállítását a kecskeméti Kápolna Galériában. Köszöntőjében kifejezte örömét, mellyel az önkormányzat évről-évre támogatja az alkotótábort és az ott dolgozó művészek hitvallását. Invitálta a vendégeket Veránkára, abba a festőien idilli környezetbe, melynek békét, nyugalmat és csendet árasztó hangulatát az idei alkotások is visszatükrözik.

Bruncsák András, festőművész elmondása szerint az idén 20. évfordulóját ünneplő tábor az esős, hideg időjárás miatt kifejezetten küzdelmes és emberpróbáló volt, ez azonban nem szegte a 8 festőművész alkotókedvét és elhivatottságát. Az alkotótáborba való meghívás mindig azoknak a művészeknek szól, kiknek módszere és művészi tematikája a tájban való alkotás. Nem a stílus, hanem az alkotói, emberi magatartás tartja össze az itt dolgozó festőket, akik nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megbecsülik egymást, empatikusak, jól tudnak együtt dolgozni. Az odaadó, közös munka lakmusza az egymás művészetét segítő, véleményező hozzáállás, mely mindig kollektív, objektív és szeretetteljes.

A gemenci Duna-szigeten létrejött plein air (szabadban alkotó, tájban dolgozó) alkotótábornak a Veránka szigeti turista- és üdülőközpont ad otthont minden év őszén. Az itt elkészült, illetve műteremben továbbfejlesztett munkákat idén a Kápolna Galériában csodálhatja meg a nagyközönség március 1-11-ig.

A művésztelep alkotói 2015-ben:

Balogh József

Benkó Ádám

Bruncsák András

Madaras László

Skultéti Árpád

Vargáné Pálfi Györgyi

Vass-Eysen Áron

Zsolczai Balázs

 

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10206823469679574?pnref=story