Kezdőlap Diákélet Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a kecskéméti baptista gyülekezet Ifjúsági Tere

Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a kecskéméti baptista gyülekezet Ifjúsági Tere

A Baptista Imaház egy egészen új kezdeményezéssel állt elő: ezen túl minden péntek este hattól tíz óráig szeretettel várják a város azon fiataljait, akik szeretnének beszélgetni, ismerkedni, és az idejüket tevékenyen eltölteni vidám emberek társaságában. Az Ifjúsági Térről Bruder Gergővel, a kezdeményezés egyik fő szervezőjével volt szerencsénk beszélgetni.

Honnan jött az ötlet, hogy létrehozzátok az Ifjúsági Teret?

Alapvetően azért jött létre ez a hely, hogy az érdeklődő, ismerkedni vágyó fiataloknak legyen hova bemenniük, eltölteni a péntek estéjüket, és ne csak mászkáljanak az éjszakában céltalanul, hanem egy biztonságos, jó hangulatú helyen lehessenek. Az ötlet közös volt a gyülekezet fiatalabb tagjaival, és közösen is álltunk neki a megvalósításnak.

Milyen programok vannak már, és milyeneket terveztek?

Mivel a Tér alig több, mint egy hete nyílt meg, így főleg csak terveink vannak. A péntek esti kávéházban lehetőség nyílik majd beszélgetésre, ismerkedésre, vagy különféle játékokra is. A fiatalok kávét, forrócsokit vagy teát főzhetnek a konyhában, és a teremben van például billiárd, és csocsóasztal is. Lesz filmklub és kvízest is, ahol csapatokban fogunk játszani, a lényeg az, hogy mindenki részt tudjon venni a közösségi életben.

Gondolom, szeretnétek, ha minél több fiatalhoz elérne a hely híre.

Igen, nagyon szeretnénk, ha sok mindenki jönne. Egyelőre azonban az is nagy öröm lenne, ha a gyülekezetbe járó fiatalokat sikerülne megszólítani és idecsalogatni. Tulajdonképpen azt szeretnénk, hogy a fiatalok otthon érezzék magukat nálunk. Úgy gondolom, hogyha valaki jól érzi magát egy helyen, akkor a barátait is magával fogja hozni, hogy átadhassa az élményt. Igy szeretnénk népszerűsíteni az Ifjúsági Teret, emberi kapcsolatokon keresztül.

Mennyire játszik szerepet a programokon a vallás, a hit?

Az evangélium továbbadása természetesen fontos szerepet tölt be, de ez a hely nem azért jött létre, hogy hittanórákat tartsunk. Sokkal inkább szeretnénk, hogy a fiatalok a barátaikon keresztül, örömteli hangulatban ismernék meg Istent.

Melyik az a korosztály, amelyre a leginkább számítotok?

Nagyon változó korosztályból állnak össze az ifjúsági találkozók, nagyjából tizenháromtól harminc éves korig bárki megfordulhat. Olyanok is jönnek, akik még a középiskola előtt állnak, és azok is, akik már befejezték az egyetemet. Nagyjából azok az aktív tagok, akik még nem házasodtak meg, mivel nekik még általában szabad a péntek estéjük.

Mik a legnagyobb nehézségek a szervezésben?

Ami egy kisebb nehézséget okoz, az az, hogy a közösségi oldalakon rendszeresen megjelenjünk, mert ez is plusz időt vesz igénybe. De mivel van egy nagyon jó kis

csapatunk, így nincs különösebb nehézségünk semmiben, mert ha összefogunk, közösen mindent meg tudunk oldani.

Az Ifjúsági Tér a Baptista Imaház emeletén, minden péntek este hattól tíz óráig várja a kedves érdeklődő fiatalokat.

További fotók: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1699757776965365&id=100007934777254

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10206979517460671