Kezdőlap Hit és élet Örömhír Alapítvány

Örömhír Alapítvány

Ezen a télen az Örömhír Alapítvány többszáz zsáknyi ruhát osztott szét önkéntes hálózatán keresztül az ország különböző településein. Hálásak vagyunk, hogy Kiskunhalasra is jutott belőle, mert szükség az itt is van ám nagyon!

A ruhák útját egy olyan családon keresztül mutatom be, akik maguk is nagyon rászorultak, mégis, közben sok társukon is segítenek a kapott adományból.

Mátyás és családja egy sáros utcában él, ahol a házak romák számára épültek.  Lakrészük egy gyenge állapotú toldalék „épület”.  Ezt az „épületet” bővítették istentiszteleti célokra a múlt nyáron.  Matyi az elvadult telket kitisztította, kertet hozott létre, és állattartásra is vállalkozott. Igyekszik rendet tartani a környezetében, ami nem magától értetődő a soron.

Korábban nem volt villanyuk, illetve csak illegálisan. Emiatt még baleset is történt. Az év végén kötötték be nekik az áramot, ami már önmagában egy csoda!

Mátyás karján volt egy daganat, amelyet le kellett volna műteni, de ez a daganat Isten csodájaként nyom nélkül eltűnt. Aztán a nyakszirtjén jött elő, de onnan is elment.

Matyi több mint 20 évet töltött börtönben erőszakos cselekményekért. Italozott, dohányzott. Megtérése után fölhagyott bűnös életével és igyekszik a munkából megélni. Isten humora, hogy a rendőrségen dolgozik közmunkásként, ahol szeretik, számítanak rá.

Feleségével, Mónikával sok éve élnek együtt, de a múlt nyáron úgy döntöttek, hogy hivatalosan is összeházasodnak és Isten áldását kérik házasságukra.

Részt vettek az orgoványi csendes napokon, és bizonyságot tettek hitükről. Otthonukban házi Istentisztelet van minden szerdán, illetve más napokon is.

A kapott ruhaadományt továbbadják más rászorulóknak is, de nekik is nagy szükségük van rá, hiszen a villany bevezetése erőn felül igénybe vette őket. Isten gondoskodó szeretetét látják benne. Nagyon szépen köszönik.

A feleség, Mónika, hihetetlen hozzáállással hordozza családját, férjét! Áldás veszi körül és áldást áraszt.  A legnagyobb szükségben is az igényesség jellemzi. A körülmények persze katasztrofálisak, kezdve a műszakilag alkalmatlan házzal, folytatva a berendezés hiányosságaival. Konyha, fürdőszoba nincs. A vizet utcai kútról hordják. WC távol a háztól, de legalább van.

 

A fiúknak nagyon jól jöttek a meleg ruhák, kabátok, hiszen kb. 2 km-t kell gyalogolniuk az iskoláig esőben, szélben, olykor hóesésben.

Isten áldja a családot!

H. Péter