Kezdőlap Események Szociális Farm Roadshow a Strázsa tanyán

Szociális Farm Roadshow a Strázsa tanyán

Bemutató programsorozattal készül a szabadszállási Strázsa tanya, amelyben a látogatóknak lehetősége nyílik jobban megismerni a Szociális Farmok tevékenységét, működését és fontosságát. A rendezvényre 2016. március 21-én, délután kerül sor, és látogatása előzetes regisztrációhoz kötött, melyet március 11.-ig kell beadni.

Innovatív kezdeményezéssorozat indul Magyarországon, ami a külföldön már széles körben elterjedt Szociális Farmokat tájékoztató programokkal igyekszik bemutatni és népszerűsíteni. A programon résztvevők az elméleti információn túl, a gyakorlati megvalósításról is képet kapnak. A rendezvény szervezői a látogatóknak kemencés kenyérlángossal, valamint a nap zárásaként finom vacsorával is kedveskednek.

A szabadszállási Strázsa tanya évek óta értelmi fogyatékossággal élő fiatal felnőttek önállóvá válását segíti akkreditált, Magyarországon egyedülálló felnőttképzési programjaival. A szociális farm, a szociális és szolidáris elveknek megfelelően, a társadalmi szemléletformálás érdekében működő gazdálkodási forma, mely mezőgazdasági termelő, feldolgozó, szolgáltató tevékenységet végez hátrányos helyzetű személyek bevonásával. A tevékenykedés a farmon kedvezően hat a fogyatékossággal élő emberek fejlődésére, közösséget, a valahova tartozás érzését és állandó jövedelmet biztosít számukra. Az Európai országok közül Nagy-Britanniában, Norvégiában és Hollandiában is találhatóak hasonló elvek alapján működő létesítmények.