Kezdőlap Gazdaság Tatán épít telephelyet a Vikom Trans Kft.

Tatán épít telephelyet a Vikom Trans Kft.

Tatabánya, 2016. március 30., szerda (MTI) – A tatai ipari parkban épít telephelyet a hulladékgazdálkodással és -kereskedelemmel foglalkozó Vikom Trans Kft., a társaság egyhektáros területet vásárolt 40 millió forintért az önkormányzattól – mondta az adás-vételt jóváhagyó képviselő-testületi ülés után az ügyvezető az MTI-nek szerdán.

Horváth Lajos tájékoztatása szerint a vállalkozás zöldmezős beruházásként irodát, műhelyt, raktárt épít az új telephelyen. A távlati tervekben egy kamionmosó létesítése is szerepel, mivel az ingatlan közvetlenül az M1-es autópálya tatai lejárója mellett található. A Vikom Trans bérelt telephelyen, Tatabányán működik.
Az összesen 150 millió forintos beruházás várhatóan 2017 végére készül el. A telephelyen hulladéktárolást is végeznek majd, kizárólag újrahasznosítható üveget és papírt tárolnak.
A Vikom Trans Kft.-t 1990-ben alapították, akkor az Északdunántúli Vízmű Rt. ebbe a cégbe szervezte ki személy és áruszállító tevékenységét. Később ez megszűnt, mára a cég veszélyes és nem veszélyes hulladék szállításával és kereskedelmével, csatornatisztítással és műtárgytisztítással foglalkozik.
A társaság 37 embert foglalkoztat, 2014-es árbevétele közel 700 millió forint volt. A cég 51 százalékban az alapító családi vállalkozás tulajdonában van, az Északdunántúli Vízmű Rt. tulajdonrésze 49 százalék.

bfi \ gry

MTI 2016. március 30., szerda

 

(Kép forrása: Internet)