Kezdőlap Események Te is szedd Bács-Kiskunban!

Te is szedd Bács-Kiskunban!

 

Erre szólít fel a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű, országos akció, melyhez idén először Bács-Kiskun megye is csatlakozni kíván. A program ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, mely az idei évben immár hatodik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében, mely április 28-tól május 1-ig tart, szerte az országban tavaszi nagytakarítanak a TeSzedd! önkéntesei, hogy tisztábbá tegyék szűkebb-tágabb környezetüket.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, Rideg László hangsúlyozta: szeretné, ha a TeSzedd! program kiemelt figyelmet kapna Bács-Kiskun megyében. „A kezdeményezéssel példát szeretnénk mutatni hazánk más megyéinek, településeinek. Hosszútávon ugyanakkor szemléletformálás a célunk, hiszen nem elég egyszer-egyszer összeszedni a szemetet, fontos lenne, hogy annak lerakása ne is kezdődjön el. Minden egyes Bács-Kiskun megyei településen várjuk azon civil szervezetek, iskolák, óvodák, idősek otthonainak jelentkezését, akik szívesen részt vennének egy ilyen programban. Számítunk a településeink polgármestereire is, hogy felkarolják a kezdeményezést és együtt tudunk tenni az ügyért.” – tájékoztatott a megyei elnök. Ösztönzésképp minden lelkes önkéntesnek egy „A Dunától a Tiszáig Bács-Kiskun megye” című könyvet ajánlott fel.

Móni István, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség projektmenedzsere elmondta, hogy Bács-Kiskun az első és egyetlen az országban, mely megyei szinten a program mellé állt. Köszönetét fejezte ki a páratlan összefogásért, majd általánosságban beszélt az újságíróknak a program gyakorlati részleteiről és tudnivalóiról.

Részletes információ a szemétszedési programról: www.teszedd.hu