Kezdőlap Események Új nevekkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek sora

Új nevekkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek sora

Szeged, 2016. március 18., péntek (MTI) – Új fellépőkkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) kínálata: a pénteken bejelentett nevek között olyan sztárok is szerepelnek, mint a német Milk & Sugar vagy a svéd AronChupa – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Azt már korábban bejelentették, hogy a SZIN himnuszát jegyző Magna Cum Laude, a Quimby, a Halott Pénz és a Wellhello is szerepel a 2016-os fesztiválon augusztus 24. és 28. között, csakúgy mint Jasmine Thompson és a Dubioza Kolektiv.
A német Milk & Sugar a house és dance stílusban zenélő duó, amely harmincegy kislemezt, hét albumot és negyvennyolc mixlemezt adott ki. A tavasz egyik slágerét, a Canto Del Pilónt is a német együttes jegyzi.
Aron Chupa, a svéd electro house és nudisco képviselője 2015-ben az I’am an Albatroaz című slágerével vált világhírűvé.
Rajtuk kívül Pixa, Julia Carpenter, Newik, a Badgirls, a DroptheCheese, Sterbinszky, Metzker Viktória, Palotai Lennard, Kustánczi Lia, Joer Jr, Walston, Zoohacker, JumoDaddy és a SuckmyDisco alkotja a 2016-os SZIN lemezlovas csapatát, de fellép Pixa, Newik, Sterbinszky, Julia Carpenter és a DroptheCheese is.
Az idei SZIN névsora még nem teljes, hamarosan újabb fellépőkkel egészül ki. A fesztivál idén interaktív helyszínnel bővül: a Hyde Park színpadon bárki felléphet, aki szeretné megmutatni tehetségét a nagyközönség előtt.
A fesztivál elkötelezett híve a környezettudatosságnak és a fenntarthatóságnak, ezért a zenei programokon kívül számos zöld kezdeményezéssel és pályázattal próbálja felhívni a figyelmet környezetvédelem fontosságára. A SZIN környezettudatos törekvéseinek elismeréseként elnyerte el a Zöld Fesztivál Díjat, valamint a nemzetközi Greener Festival Award kitüntetést.

bred \ kpt

MTI 2016. március 18., péntek

(Kép forrása: internet)