Kezdőlap Kecskemét Világzenei Együttlét

Világzenei Együttlét

Idén 10. alkalommal kerülnek közelebb egymáshoz a korok, földrészek, emberek a világzene által Kecskeméten. A rendezvény visszatér arra a helyszínre, ahol 10 évvel ezelőtt elindult, a Városi Mozi épületébe, amit azóta csodálatosan felújítottak és Hírös Város Turisztikai Központ néven üzemel. A régi-új helyszín adottságaira építve idén francia költők lélekemelő versei találkoznak moldvai csángó ritmusokkal, tuvai felhangéneklés fonódik a táncolható afro-beatbe, miközben az indiai teák illata járja át testünket a fénnyel festett falak között. Legyen aktív részese a Világzenei Együttlétnek! Dőljön hátra, nyissa ki a fülét és szívét!
Ideje: 2016. 03. 14.
Koncertek: 19:00
Workshopok: 14:30
Szervező: Eurokult Egyesület
Társszervező: Leskowsky Hangszergyűjtemény
Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, 6000 Kecskemét Rákóczi út 15.
http://hangszergyujtemeny.hu/
Belépőjegy: 1500 Ft, 10 év alatt díjmentes, elővétel: A Leskowsky Hangszergyűjteményben, ahol bankkártyával és SZÉP Kártyával is fizethet. (A jegy érvényes a koncertre és a workshopokra egyaránt.)
Információ: info (a) hangszergyujtemeny.hu +36 76 486 618 (Leskowsky Hangszergyűjtemény, +36 70 518 0801 (Szilágyi Áron)
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/896382980482871/

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál hivatalos programja.

Részletes program:

KONCERTEK / FOGLALKOZÁSOK:

19:00 Ki viszi át… Szirtes Edina Mókus szóló looper koncertje

Világzenei Együttlét Kecskemét

A koncert örömről, bánatról, fájdalomról és a mindent átölelő mélységes mély szeretetről szól. A műsorban magyar és francai költők versei kapnak új értelmet, oldónak fel Mókus különleges zenéjében, amely, ha nem vigyázunk, a lelkünk legeldugottabb zugaiba hatol, és nem ereszt el soha többé.

Szirtes Edina Mókus egy ciklon. Betölti a teret, hangos és halk, vidám és szomorú, szívbemarkolóan őszinte. Egy egész zenekar és számos zenei műfaj egy személyben. Világzene? Több. Egyszerűen csak a ZENE maga.

 

21:00 Zoord – lemezbemutató koncert

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel veszi át a hatalmat a gerincvelő és az izomrostok felett. Nem táncházas zene, annál mélyebb, zsigeribb élmény amit a hegedű és az ének szárnyaló hangja időről-időre felold. A doromb-dob-hegedű trió a 2016 januárban megjelent Zoord című lemez anyagát mutatja be. A zenekar tagjai az elmúlt években Európa legnagyobb fesztiváljain képviselték hazánkat.

 

22:20 – 01:00 Dj Twob – global beats szett

Dél-Amerika, India és a Balkán legjobban táncolható muzsikái pörögnek a lemezjátszókon a koncertek kött és után.

Világzenei Együttlét Kecskemét

FOGLALKOZÁSOK: A felhangok nyomában

Különleges zenés foglalkozások különleges zenei környezetben, a Leskowsky Hangszergyűjtemény kiállítótermében több-száz hangszer között.

Javasoljuk az érdeklődőknek, hogy részt vételi szándékukat a weboldalon, vagy a Facebookon előre jelezzék, mivel korlátozott a férőhelyek száma.

14:30 Szilágyi Áron: Intonáció dorombon – workshop kezdőknek és haladóknak

A doromb a világ egyik legősibb hangszere, Szilágyi Áron (Navrang, Airtist, Zoord) pedig nemzetközileg elismert dorombjátékos és doromboktató aki eddig több mint 8000 embert tanított meg dorombon játszani. A foglalkozásra jelentkezhetnek kezdők és haladók is, saját hangszer nem szükséges. Téma: dallamjáték és intonáció a dorombon.

 

16:00 Paizs Miklós: Felhang éneklés (khöömei) – workshop kezdőknek és haladóknak

Paizs Miklós (Sickratman, Korai Öröm) neve ismerős mindenki számára aki az elmúlt években a mainstream rádiókon kívül mást is hallgatott. Azt viszont kevesebben tudják róla, hogy hazánkban ő az aki talán legmélyrehatóbban ismeri a khöömei-t, azaz a tuvai felhang éneklési technikát. Ezzel a technikával lényegében egyszerre két hangon tud az énekes énekelni: a hangszálai által keltett alaphangon, valamint annak egy felerősített felhangján. Nagyon különleges dolog, bárki képes elsajátítanihttp://vilagzene.eurokult.hu

 

Látvány:

Wombat Visuals a fényfestés igazi megszállotja. Vetítőivel befestette már a Városi Mozi, a Nagytemplom, a Technika Háza, az Ifjúsági Otthon és a Városháza épületét. Most is különleges képei töltik be a teret.

A programváltozás jogát fenntartjuk.