Kezdőlap Események Virágvasárnapi jótékonysági koncert St. Martinnal

Virágvasárnapi jótékonysági koncert St. Martinnal

A sokak által St. Martin-ként ismert Szentmártoni Imre szaxofonművész jótékonysági koncertet tartott a kecskeméti Evangélikus Templomban március 20-án, vasárnap délután.  A koncerten fellépett még továbbá Pető Edina Fadette énekesnő is, a szervező pedig a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület volt. Az egyesület a bevételével az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága által működtetett Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményét támogatta.

Szentmártoni Imre nemcsak a hangok világában mutat fel szép eredményeket, hanem verseivel és olajfestményeivel is kifejezi azt a különleges világot, ami a zenéjében testet ölt. Koncertjeinek mindig különleges helyszíneket választ,  eddigi fellépéseinek helyszíne voltak többek közt az Aggteleki Cseppkőbarlang, az Esztergomi vár, a Gyulai Vár, a Szabadkígyósi Wenckheim kastély tornya,  valamint dómok, templomok, kápolnák, arborétumok, koncerttermek, víziszínpadok, és most a különlegesen jó akusztikával rendelkező kecskeméti Evangélikus Templom.

A koncert különösen nagy érdeklődést keltett Kecskemét lakói körében, akik bőkezű adományokkal támogatták az Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményét.