Kezdőlap Kecskemét Weninger Richárd lett a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke

Weninger Richárd lett a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke

Kecskemét, 2016. március 23. – A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Bács-Kiskun Megyei Szervezete megtartotta a Területi Küldöttválasztó Gyűlését, ahol Weninger Richárdot választották meg a szervezet elnökének. A vállalkozó öt évig irányítja majd társadalmi megbízatásban a szövetség helyi szinten történő érdekképviseleti munkáját, segítve ezzel a vállalkozások eredményes működését.

A VOSZ hatályos alapszabálya szerint idén teljes körű tisztújításra kerül sor a szövetség vezetőségében. A szövetség elnökségének döntése értelmében a területi/megyei szervezetek 2016. február és március hónapban tartják Területi Küldöttválasztó Gyűléseiket, amelyeken a megyei elnökök, az országos küldöttek és az országos pótküldöttek kerülnek megválasztásra.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete március 23-án megtartott Területi Küldöttválasztó Gyűlésén, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, beszámoló keretében a tagok tájékoztatást kaptak a szervezet 2015. évi munkájáról, valamint az idei év terveiről, programjairól. A résztvevők döntöttek a 2016. évi Prima Díjátadó Gála rendezésével kapcsolatos ügyekben is. Ezt követően a megyei elnökválasztáson a jelenlévő tagok egyhangú szavazással Weninger Richárdot választották meg a szövetség megyei elnökének, aki tizenhét év után Versegi Jánost váltva öt éven át irányítja majd társadalmi megbízatásban a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetét. Versegi János a jövőben társelnökként vesz részt a szövetség megyei munkájában.

Weninger Richárd közgazdász diplomája megszerzését követően Bécsben kezdett el dolgozni egy multinacionális logisztikai vállalatnál, majd itthon a bankszektorban helyezkedett el. Először az OTP Banknál, később a HVB Banknál (jelenleg: UniCredit Bank) tevékenykedett a vállalati finanszírozás területén. Az utóbb említett pénzintézetnél Kecskeméten fiókvezetővé, majd a bank régióigazgatójává is kinevezték.

A VOSZ újonnan megválasztott megyei elnöke 2006-ban került kapcsolatba az építőiparral, ekkor kezdett dolgozni a VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft.-nél, amit 2007 óta vezet. A társaság mára cégcsoporttá nőtte ki magát, melyekben társtulajdonos. A cégcsoport tagvállalkozásai az építőipar mellett ipari és lakóingatlanok fejlesztésével és bérbeadásával foglalkoznak és országos szinten működnek.

A vállalkozó a VOSZ megyei szervezetének munkáját eddig társelnökként segítette, és jelenleg a megyei elnöki pozíción kívül az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökségi tagja is egyben.