Kezdőlap Kecskemét VERSMONDÓK TALÁLKOZÓJA 2016.

VERSMONDÓK TALÁLKOZÓJA 2016.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely közösen 20. alkalommal rendezte meg a Versmondók Találkozóját, Kecskemét város egyik legjelentősebb gyermekművészeti rendezvénysorozatát.

  1. tavaszán Zelk Zoltán születésének 110. évfordulója tiszteletére a költő sorai választottunk a mottót. Az irodalmi délutánok alkalmával Zelk Zoltán – mottó alapján, játékos módon idéztük verseinek üzenetét, drámapedagógiai elemek segítségével idéztük fel alakját.

Mottó: „A csillagok égi virágok,

 a virágok földi csillagok,

s miként a Föld felé a csillag,

az ég felé virág ragyog.”         (Zelk Zoltán 1906-1981)

 

Versválasztás: a XIX. és XX. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásaiból egy szabadon választott vers elmondása.

Az idén Kecskemét és vonzáskörzetéből 30 iskola képviseletében 658 fő ifjú versmondó jelezte részvételi szándékát a meghirdetett 5 korcsoportban

(1-2.o., 3-4.o., 5-6.o., 7-8.o., 9-11.o.).

A programsorozat 5 héten át, 24 rendezvényt foglalt magában, és a 2016. május 21-én városi döntő keretében, a Versünnep c. rendezvénnyel zárult.

Rendezvényünk kapcsolódott a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez.

Összesen 15 drámapedagógiával foglalkozó pedagógus valamint további 40 tanító és tanár kolléga válik „társunkká” a rendezvénysorozat lebonyolításában.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonon kívül helyet biztosított a versmondóknak a Béke Általános Iskola, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Hírös Agóra Hetényi Közösségi Háza.

A 2016. május 21-i döntőbe várhatóan több mint100 versmondó jut majd be a különböző korcsoportokból.