Kezdőlap Események 2016 kilométer? Katonadolog!

2016 kilométer? Katonadolog!

Toborzó Országfutás 2016: ezt a címet viseli az a 27 naposra tervezett rendezvény, melyet a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervez. A rendezvény keretén belül 2016 km-t fognak futni a honvédség katonái 2016. április 13 és május 20 között. A futás célja a katonai hivatás népszerűsítése, katonai toborzó rendezvények tartása a futás útvonalán több településen, és ezáltal a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolatának megerősítése.

A futás a fővárosból indul, és útvonala valamennyi megyét érinti majd, Kecskemétre a tervek szerint április 26-án, este 7 óra után érkeznek. A szervezők a helyi iskolákat és intézményeket szeretnék bevonni az eseménybe, hogy csatlakozzanak a katonákhoz, és fussanak velük az adott településen, kiemelve az egészséges életmód fontosságát. A rendezvény továbbá a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre, és mindazokra a katonahősökre hivatott emlékezni, akik életüket áldozták a hazáért.

Ezen kívül a futás a 2016-os olimpiai évre is felhívja a figyelmet.

A városok civil lakossága a helységjelző tábláknál fog csatlakozni, és együtt érkeznek a település központjába, ahol a helyi polgármester a váltók stafétabotjára díszszalagot köt a rendezvényen való részvételük emlékére, ezzel is támogatva a kezdeményezést.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

A csatlakozni vágyók jelentkezésüket a futás helye szerinti területileg illetékes, megyeszékhelyeken található központoknál/irodáknál tudják leadni elektronikus úton (elérhetőség: www.hadkiegeszites.hu/toborzoirodak weboldalon található).