Kezdőlap Események A boldogságkeresésről tartanak konferenciát Budapesten

A boldogságkeresésről tartanak konferenciát Budapesten

Budapest, 2016. április 8., péntek (MTI) – Az élet különböző területein, a hivatásban és a magánéletben megélhető boldogság kereséséről tart konferenciát a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium péntek délután Budapesten.

Feledy Botond, a szakkollégium vezetője az MTI-nek elmondta: az előadók kiválasztásánál fontos szempont volt az interdiszciplinaritás, hogy a lehető legszélesebb körből keressenek meg a hivatásukban sikeres embereket.
Az előadók között van Ritoók Zsigmond Széchenyi-díjas klasszika-filológus, Baritz Laura Sarolta, aki egyszerre szerzetes és gyakorló közgazdász, Lukoviczki Réka blogger vagy Somlai-Fischer Ádám, a „klasszikus startupper” – ismertette.
A magyar tudományos és közélet, valamint a vállalkozói szféra meghívott szereplőinek közös vonása, hogy el tudják mondani a mai, hivatásukat kereső egyetemistáknak, hogy ők a saját szakterületükön belül hogyan találták meg boldogságukat, illetve, hogy hogyan lehet elkerülni a buktatókat.
A szakkollégium vezetője szólt arról, hogy a program része egy kerekasztal-beszélgetés, amelynek résztvevői Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész, Sipos Dávid Günther műsorvezető, Stumpf András újságíró, moderátora pedig Süveges Gergő műsorvezető. Ebben a beszélgetésben olyan emberek vesznek részt, akik szakmájuk gyakorlása közben a közösségre, illetve a közönségre is hatnak. A döntéshozó, a művészet és a média képviselői a hivatás gyakorlása során vállalt társadalmi felelősségről beszélgetnek majd – mondta Feledy Botond.
A Szent Ignác Szakkollégiumot 1990-ben alapították és 2000-ben lett fenntartója a jezsuita rend. Célja, hogy kiemelkedően tehetséges egyetemi hallgatóknak teremtsen olyan környezetet, amelyben nemcsak szakmailag fejlődhetnek, hanem egy értékközpontú, a társadalmi felelősséget is szem előtt tartó keresztény értelmiség tagjaivá is válhatnak.
Az intézményben jelenleg több mint hatvan fiatal tanul.

bnid \ hgp

MTI 2016. április 8

(Kép forrása: Internet)