Kezdőlap Események A Wojtyla Ház következő vendége

A Wojtyla Ház következő vendége

Paskó Csaba atya – pap, karnagy, zenetanár, szakácskönyv író, gourman, aki egy nyírségi lakodalmi levessel és kelebiai gurulós fánkokkal készül a rászorulóknak.

Az eseményre április 29-én, pénteken kerül sor, a főzés 9 órától veszi kezdetét, és az ebéd előtt 11 óra körül kerül sor beszélgetésre a rászorulókkal. Papi hivatása korán megmutatkozott, így 16 évesen már kiforrott elképzelésekkel indult meg a Paulinum, egyházi gimnázium, papnevelde első osztályába, hogy ott majd 1994-ben érettségit szerezzen. A zene iránti szeretete és tisztelete közben alakult ki és maradt meg még a mai napig is.

A gasztronómia iránt gyerek kora óta vonzódik, mely végig kísérte egész életét. Miután befejezte tanulmányait kezdett csak el igazán foglalkozni a gasztronómiával. Hobbinak, szabadidő foglalkozásnak indult, amivel ma már szinte napi szinten foglalkozik. Szakácskönyv gyűjtemény, saját szakácskönyv, főzőműsor rádióban és televízióban, saját receptek, tanulmányai elmélyítése, képzés francia mesterszakács mellett Budapesten mind-mind azt eredményezik, hogy a kifinomultságig fejlesztette a konyhaművészet iránti szenvedélyét.

 

Az Atya így vélekedik személyéről: „A Szabadkai születésű lokálpatrióta magyar kultúrájára, anyanyelvére büszke, de nyitott más értékek, nemzetek, étkek felé is.”