Kezdőlap Gazdaság BÉT – Iránykeresésre számítanak az elemzők a tőzsdén

BÉT – Iránykeresésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Budapest, 2016. április 11., hétfő (MTI) – Iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az európai részvénypiacok enyhe negatív hangulatban, kisebb mínuszban nyithatnak. A magyar tőzsdén nem várható nagyobb mozgás a nyitásban, a nap folyamán pedig a nemzetközi piacok iránya határozhatja meg a hazai tőzsdeindex mozgását.
Illés László, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kifejtette, a hét első kereskedési napja mérsékelt intenzitással indulhat és inkább iránykeresés valószínű a tőzsdéken. A piacok a csütörtöki amerikai inflációs adatokra, illetve a pénteki kínai GDP-adatokra figyelnek, előtte kivárás jellemezheti a kereskedést. Az elemző szerint a kivárás a hazai piacra is igaz lehet.
A héten közlik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legutóbbi kamatdöntő üléséről szóló részletes jegyzőkönyvet, ez befolyásolhatja kis mértékben a forint árfolyamát – tette hozzá.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 115,99 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 26 513,45 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 6,907 milliárd forint volt. A Mol 40 forinttal, 0,25 százalékkal 16 330 forintra erősödött, 1,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 1,00 százalékkal 7050 forintra nőtt, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 470 forintot ért, forgalma 415,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 3 forinttal, 0,06 százalékkal 5435 forintra emelkedett, a részvények forgalma 916,3 millió forintot ért el.

gká \ gte

MTI 2016. április 11., hétfő

 

(Kép forrása: Internet)